Opera, yeni sürümünde VR için video kısayolu koydu...

Opera, yeni sürümünde videoları VR olarak oynatmak için yeni bir işlev deniyor!

Opera'dan yeni VR işlevi

Chrome ekibi VR internet gezintileri üzerinde uğraşırken, Opera özellikle can sıkıcı olan bir noktaya odaklanmaya karar vermiş durumda: Online videoları masaüstü tarayıcılar ve VR başlıkları arasında değiştirmek. Şu anda Opera'nın çözümünü Developer 49 yapısı ile deneyebiliyorsunuz. Temel olarak Windows, macOs veya Linux bilgisayarınıza bir VR başlığı bağlı olduğu sürece bu Opera sürümü her videonun üzerinde bir "Watch in VR" (VR'da İzle) tuşu gösterecek. Videonun standart, 180 derecelik veya 360 derecelik olması ise bir fark yaratmamakta.

Şu anda Opera'nın VR video oynatma desteği YouTube, Facebook ve Vimeo için doğrulanmış durumda ancak aynı özelliği başlığınız aracılığı ile herhangi bir videoyu izlemek için kullanabilmektesiniz. VR donanımı söz konusu olduğunda ise sistem, HTC Vive, Oculus Rift, OSVR HDK2 ve diğer OpenVR başlıklarında çalışmakta. Tabi ki bu sistemi kullanabilmek için öncelikli olarak başlığınızın bilgisayara bağlı ve hazırda bekliyor olması gerekmekte.

Henüz sistemin geliştirici sürümünde olduğu düşünülürse, Opera'nın bu sistemi beta'ya sunmadan önce bazı problemleri ortadan kaldırmaya uğraştığı rahatlıkla söylenebilir. Ancak sistemin meraklıları şimdiden bir kopya elde ederek testlerine başlayabilmekteler...

Okuyucu Yorumları