Oppo, yeni amiral gemileri Find X9 ve Find X 9 Pro'yu resmi olarak tanıttı: İşte fiyatları

Oppo, yeni amiral gemisi telefonları Find X9 ve Find X 9 Pro'yu Çin'de resmi olarak tanıttı. İşte her iki telefonun özellikleri ve fiyatları.

Oppo, yeni Find X9 serisini tanıttı: Fiyatları ne kadar?

Oppo, yeni Find X6 serisini beklenildiği gibi Çin'de resmi olarak tanıttı ve özellikle Pro modelinin son derece dikkat çekici olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Xiaomi 13 Pro ve Vivo X90 Pro gibi, Oppo Find X6 Pro da kamerasıyla öne çıkıyor. Find X6 Pro, her iki rakibinin sahip olduğu 50MP 1 inç Sony IMX989 ana kamera sensörünü kullanıyor. Diğer telefonlarda bu sensörün neler yapabileceğini zaten görmüştük. Oppo'nun 50MP Sony IMX890 sensörünü hem ultra geniş hem de 3x periskop kameralar için kullandığı göz önüne alındığında, bunun oldukça heyecan verici bir durum olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu sensör, ana sensör kadar büyük olmasa da, 1/1,56 inç boyutuyla diğer ikincil kameralara göre öne çıkıyor.

Xiaomi gibi, Oppo da fotoğraf alanında güvenilirliği artıran bir şekilde üst düzey bir kamera üreticisini tercih ediyor. Bu üründe, şirkete bazı özel “lensler” ve yeni bir Hasselblad Portre Modu sağlayan Hasselblad ile beraber çalışıyor.

Oppo Find X6 Pro özellikleri

Kamera dışındaki özelliklerine baktığımızda ise, Oppo Find X6 Pro’nun 3.168 x 1.440 çözünürlüğe ve 2.500 nit gibi muazzam bir parlaklığa sahip devasa bir 6,82 inç AMOLED ekran sunduğu görülüyor. Ayrıca 100 W SuperVOOC hızlı şarj ve 50 W AirVOOC kablosuz şarj özellikli 5.000 mAh pil ile kullanım ömrü konusunda da pek şikayet almayacağı tahmin edilebilir. 16 GB RAM ve 512 GB dahili depolamaya sahip olan telefon, bir Snapdragon 8 Gen 2 çipi ile çalışıyor.

Oppo Find X6 özellikleri

Oppo Find X6 ise Snapdraghon 8 Gen 2'nin yerine MediaTek Dimensity 9200 ile halen yetenekli olsa da görece olarak biraz daha zayıf bir donanıma sahip. Ayrıca 1 inçlik ana sensör yerine Sony IMX890 ile karşılaşıyoruz. Diğer özelliklere bakıldığında da 80 W hızlı şarjlı 4.800 mAh pil ve IP68 sertifikasından IP64’e gerileyen bir tasarım görüyoruz.

Ancak bu duyurunun şu anda tamamen Çin pazarına yönelik olduğunu ve henüz uluslararası yayım hakkında bir bilgi verilmediğini hatırlatmakta fayda olabilir. Find X6 Pro fiyatları 873 doladan, Find X6 ise 654 dolardan başlıyor, ancak diğer ülkelere dağıtım sırasında fiyatlarının değişmesi mümkün.