Otonom araçların şaşırıp kalakaldığı tuz tuzağı, Tesla CEO'su Elon Musk'ın bile dikkatini çekti

Bir otonom aracı sadece tuz kullanarak kandırmak mümkün. İşte Tesla CEO'sunun bile dikkatini çeken tuz tuzağı...

Otonom araçların şaşırıp kalakaldığı tuz tuzağı

2017'de sanatçı James Bridle, tuzun ve yol işaretlerini anlamanın, birbiriyle çelişen mesajlar vererek otonom bir aracı nasıl felç edebileceğini gösterdi. Aracın etrafındaki, biri kırık şeritler halinde, diğeri ise bir blok hattı olan iki tuz halkası, araca aynı anda hem geçmesini hem de durmasını söylüyor. Sonuç? Araç hiçbir şey yapamadan ortada kalakalıyor.

Gelecekteki modeller bu kandırmacanın üstesinden gelebilir, ancak insanların kendi kendine giden bir arabanın kendi kendini sürme kapasitesini bozabilecek şekilde çevreyi manipüle etme olasılığı hakkında ileride de soru işaretleri çıkaracak gibi görünüyor.

Tuzak, görünüşe göre, Tesla CEO'su Elon Musk'ın dikkatini çekmiş gibi görünüyor. Tuz çemberi hakkında tweet atan ve şu anda askıya alınmış bir hesaba yanıt veren Musk, "Muhtemelen bu tuzak Autopilot yapısına sahip bir Tesla'yı durdurabilir, ancak Tam Kendi Kendine Sürüş Yeteneği olan bir araçta çalışmaz. Yine de, eğer bir kuka halkası kurarsanız, aracı durdurmanız mümkün olabilir” dedi.

Otonom araçların tuzla nasıl kandırıldığını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz: