Oyunda öldüğünüzde sizi gerçekten öldüren VR başlığı: NerveGear

Dünya'nın en sıra dışı ve kesinlikle en korkutucu sanal başlığı: NerveGear, oyunda öldüğünüzde sizi gerçek hayatta da öldürmek için tasarlanmış.

Oyunda öldüğünüzde sizi gerçekten öldüren VR başlığı

Oculus VR kurucusu ve Oculus Rift sanal gerçeklik başlığının yaratıcısı Palmer Luckey yeni sanal gerçeklik başlığını duyurdu. Ama bu kez karşımızda duran alışıldık bir ürün değil. Yeni başlıkta, oyun içinde ölürseniz, gerçek hayatta da "ölüyorsunuz!"

Luckey bir blog yazısında, NerveGear adını verdiği başlığı yüzde 50 oranında tamamladığını duyurdu. Başlık esasen üç patlayıcıya bağlı sıradan bir VR cihazı. Bir fotosensörle donatılmış şarjlar, oynadıkları herhangi bir video oyununda öldüklerinde oyuncuyu öldürecek şekilde ayarlanmış. Ekran belirli bir frekansta kırmızı renkte yanıp söndüğünde, oyun tasarımcılarının oyuna uygulamak zorunda kalacağı patlayıcılar kullanıcıyı öldürmek için tetiklenecek.

Luckey, "Gerçek hayatınızı sanal avatarınıza bağlama fikri beni her zaman büyüledi - bahisleri anında maksimum seviyeye yükseltiyorsunuz ve insanları sanal dünya ve içindeki oyuncularla nasıl etkileşime girdiklerini temelden yeniden düşünmeye zorluyorsunuz" dedi ve ekledi: "Güçlendirilmiş grafikler bir oyunun daha gerçek görünmesini sağlayabilir, ancak yalnızca ciddi sonuçların tehdidi, bir oyunun size ve oyundaki diğer herkese gerçek hissettirebilir.

Cihazı, benzer teknolojiyi öncül olarak kullanan roman ve anime dizisi Sword Art Online'a bir saygı duruşu olarak geliştirdiğini söyleyen Luckey, henüz onu kullanmak için "cesareti olmadığını" söylüyor.