Oyunlar İlaç Gibi geliyor

Yapılan araştırmalar gösterdi ki hastene stresini atmak için bilgisayar oyunları birebir.

Oyunlar İlaç Gibi

Çocuklar hastaneye gittiği zaman nasıl hissettiklerini hepimiz biliriz. Fakat yapılan son araştırmalar gösterdi ki bilgisayar oyunları sayesinde çocuklar tedavi esnasında çok daha sakin olabilirler.

Bilgisayar oyunlarının bu konuda gerçekten işe yarayıp yaramadığını test etmek için iki çocuk üzerinde bu oyun testi uygulandı. Yapılan tedavi sırasında oyun oynarken elinde titreşimli bir joystick ve kulağında titreşimli bir kulaklık olan çocuk hiç oyun oynamayan çocuğun nazaran acıyı 4 te 1 oranında daha az hissettiği gözlendi.

Haberi duyan Nintendo için bu mükemmel bir olay olmalı ki firma hemen hastanelerdeki "Eğlence Merkezi" üzerinde AR-GE yapmaya başladı. Nintendo şu anda çeşitli hastanelerdeki 5000'in üzerindeki eğlence merkezinden 3000 tanesinin ihtiyaçlarını karşılıyor. Hastanelerdeki eğlence merkezlerinin yönetimi ise şu anda "Starlight Starbright Children's Foundation" adlı vâkıfa ait. Vâkıfa 3250 $ bağış yaptığınızda bir eğlence merkezine; bir Nintendo GameCube, DVD oynatıcı, düz ekran bir TV ve bu ürünlerin ömür boyu bakımını karşılamış oluyorsunuz.

Nintendo, 2007 yılının ortasında kendi denetiminde olan eğlence merkezlerinin tamamını Wii ile donatmak istiyor.

Okuyucu Yorumları