Oyunların babası online oyunları sevmedi!

Oyun tarihinin en önemli ismi ve Atari'nin mimarı Nolan Bushnell'den online oyunlara sert sözler...

Online oyun da neymiş!

Nolan Bushnell, oyun tarihine damgasını vuran en önemli isimlerden biri. 1972 yılında, henüz 29 yaşındayken kurduğu Atari ve oyun anlayışını kökten değiştirdi. Aynı zamanda Atari'nin çıkardığı efsanevi Pong'un da fikir babası olan Bushnell halen aktif olarak oyun endüstrisinde çalışmalarını sürdürüyor. Geçenlerde BAFTA video oyunları ödül töreninde yaptığı konuşmada, oyun dünyasının bugünü ile ilgili ilginç bir saptamada bulundu.

Konuşmasında, son zamanlarda tüm dünyayı kasıp kavuran devasa online oyunlara değinen Bushnell, insanları sosyalleştirdiği iddia edilen online oyunların aslında bu amaca hizmet etmediğini düşünüyor. "Birine içecek bir şey ısmarladığınızda, bu sosyal bir aktivite sayılır. Karanlık bir odada şortunuzla otururken, binlerce kişiyle konuşmak sosyal bir eylem gibi görünse de aslında bu hiç de hoş değil" diye konuştu.

Bushnell şu sıralarda uWink adını verdiği, "eğlenceli bir sofra tecrübesi" üzerinde çalışıyor. Birbirlerinden uzak mekanlardaki farklı yemek sofralarına kurulacak olan etkileşimli terminaller üzerinden oynanacak olan yeni oyununun, oyun dünyasında önemli bir yeniliğin başlangıcı olacağını iddia ediyor.

Okuyucu Yorumları