Panasonic Robotik Çözüm Serisi IBC 2019'da

Panasonic, tarihinin en büyük uzaktan kamera ve robotik çözüm serisini IBC 2019'da gösterime sundu.

İşte Panasonic'in robotik çözümleri

Pazar lideri PTZ Kamera serisinin 10. yıl dönümünü kutlayan Panasonic, geçmişten bugüne en geniş robotik çözüm serisini IBC 2019'da gösterime sundu. Katılımcılar en güncel Panasonic PTZ kameraları ve kontrol cihazlarını canlı spor, iç ve dış mekan eğlence etkinlikleri, kurumsal sunumlar, toplantı odası konferansları ve aynı zamanda eğitim alanında derslerin yayınlanması ve kaydedilmesi gibi birçok çeşitli uygulamada çalışırken görebilecek.

PTZ konusunda çok sayıda ilk

PTZ konusunda çok sayıda ilk

Aşırı geniş açılı lensli AW-UE4 Kompakt 4K PTZ Kamera, IBC'deki Panasonic standında gösterime sunuldu. 111° görüş alanıyla ve üç arayüz ile (HDMI, LAN ve USB) uyumlu video çıkışlarına sahip olan AW-UE4, ortak toplanma alanlarından e-spor prodüksiyonuna kadar tüm büyük veya küçük alanlar için ideal bir kamera olarak öne çıkıyor.

Kamera, video aktarımı, kamera kontrolü ve güç kaynağı için tek kablo çözümü sayesinde Ethernet üzerinden güç kaynağını destekliyor ve bilgisayardan güç alan bir USB kamera olarak kullanılabiliyor. AW-UE4, videoların doğrudan canlı yayın hizmetlerine yüklenmesi için RTMP (Gerçek Zamanlı Mesajlaşma Protokolü) uyumluluğu ile yüksek çalışma performansı sunuyor ve aynı zamanda canlı prodüksiyon için mükemmel bir tercih haline geliyor. Ürün, bu sonbaharda 1.190 € tavsiye edilen satış fiyatı ile piyasaya sürülecek.

Birçok teknolojik yeniliğin kullanıldığı Panasonic 4K PTZ AW-UE150 kamera, pazara öncülük eden özelliklerini sergileyecek. AW-UE150, FreeD protokolünün kullanılması sayesinde Sanal Stüdyo ve Artırılmış Gerçeklik uygulamaları ile uyumlu olan ilk PTZ kamera olma özelliğine de sahip olacak. AW-UE150, aynı zamanda 50/60p'de 4K çekim yapabilen ve 75,1 derecelik açısıyla piyasadaki en geniş görüntüleme açısında sahip olan ilk kamera.

Panasonic'in kapsamlı profesyonel PTZ kamera serisini tamamlayan AW-RP150 ve AW-RP60 uzaktan kamera kontrol cihazları da etkinlikte gösterime çıkan ürünler arasında yer alıyor.

AW-RP150, AW-RP120 ile aynı düzeyde son derece işlevsel olmakla birlikte, izleme ve menü ayarı için tek elle kullanabileceğiniz yeni bir kumanda kolu (Odak veya PTZ kontrolü) ve geniş, dokunmatik LCD ekranı sayesinde bu modelleri daha da ileri taşıyor. Kumanda koluna monte edilen yeni bir anahtar sayesinde yakınlaştırma ve odaklama işlemlerini kontrol etmek için kolu çevirmek ve eğmek yeterli olurken, operasyonlar tek elle kolayca yönetilebiliyor.

Etkinlikte yepyeni AW-RP60 Uzaktan Kamera Kontrol Cihazı birimi de gösterime sunulacak. Daha kolay kontrol için geliştirilmiş bir kumanda kolu bulunan, net görüşe sahip, büyük LCD ekranlı bir grafiksel kullanıcı arayüzü (GUI) menüsü ekranı ile bu kontrol cihazı, mevcut tüm Panasonic PTZ modelleriyle uyumlu. Geliştirilmiş GUI sayesinde artık gözlerin yeri, yakınlaştırma ve odaklama gibi kameralar hakkında tüm önemli bilgiler daima doğrudan ekranda görülebilecek. AW-RP60 aynı zamanda 20 grupta 200 kameraya kadar destek sunuyor, 100 adet ön ayarı yönetebiliyor ve kolay entegrasyon sağlayan PoE desteğiyle birlikte geliyor. Ürün, ekim ayından itibaren piyasaya sunulacak.

Profesyonel Video Sistemleri İş Biriminde Panasonic EMEA Pazarlama Yöneticisi Sivashankar Kuppusamy, konuyla ilgili şunları söyledi: "PTZ kamera serisi üç farklı yenilik sayesinde hızlı bir şekilde orta ve yüksek ölçekli pazarın lider uzaktan prodüksiyon çözümü haline geldi. PTZ, Panasonic'in amiral gemisi stüdyo kameralarıyla kıyaslanabilir nitelikte renk ayar özellikleri sunabilmek için doğal renk reprodüksiyonuna sahip yüksek kaliteli görüntüler sağlayacak şekilde tasarlandı. Görsel kalitenin yanında sistemin çalışma sırasında isabetli ve yumuşak hareketleri sayesinde kullanımı da kolay hale geliyor. Son olarak Panasonic'in iş akışı yeniliğine uzun süredir yaptığı yatırım, çeşitli uygulama talepleri olan birçok müşteriye operasyonel maliyetlerin düşürülmesi için sürekli yeni yollar sunuyor."

Robotik çözümler

PTZ kamera serisi, canlı uzaktan kamera prodüksiyonu iş akışları için yeni hareket düzeyleri getiren üçüncü parti robotik çözümler ile tamamlanarak IBC'de gösterime sunuldu. Tecnopoint Tuning, Panasonic PTZ kameraları için yayın kalitesinde hareket sağlayan, ek olarak çeşitli motorlu kamera taşıyıcılarına, teleskopik sütunlara ve tavan/zemin izleme özelliklerine sahip ileri düzey bir robotik sistem olarak öne çıkıyor.
Panasonic ve Polecam, özel ayak anahtarı veya kontrol cihazları kullanılarak 1,5 metreden 3 metreye yükseltilebilen ve tek seferde 5 PTZ'ye kadar takılabilen Panapod'u geliştirmek için işbirliği yaptı. Panapod; sanatçıya, oyuncuya, sunucuya veya çekilmekte olan sekansa müdahil olmadan izleyiciler için harika ve rahatsızlık vermeyen bir kamera pozisyonu sağlıyor.

Televizyon stüdyolarında güzellik çekimleri için kullanılan, hareket kontrollü bir robotik kamera olan KST-CamBot.system, yenilikçi konsepti sayesinde daraltılmış bir alanda hareketi yüksek hassasiyetli şekilde mümkün kılıyor. Bir yazılım arayüzü temel alınarak geliştirilen robotik kol, tekrar eden yörüngelerle tamamen otomatik hale getirilebiliyor. KST-CamBot.system ve AK-UB300 kutu kamera veya Varicam serisi kombinasyonu; haber ve spor stüdyoları, konserler, eğlence şovları ve Artırılmış Gerçeklik uygulamaları için kullanılabilecek 4K içeriklere hazır bir paket sunuyor. Sistem, IP ile kontrol edilir ve böylece esnek ve uzaktan yapılandırmaları mümkün kılıyor.

Okuyucu Yorumları