Paralel Evren nedir? Paralel Evren ihtimali gerçek olabilir mi?

Bilim kurgunun en popüler konularından Paralel Evren nedir? Evrenimizden başka evrenler olabilir mi? Peki, bilim insanları neler söylüyor? İşte 'paralel evren'le ilgili merak edilenler:

Paralel evren ihtimali var mı?

Evrenimiz yalnız mı? Başka evrenler de olabilir mi? Bu soru bilim kurgunun en popüler konularından biri. Paralel evrenler bir çok kitap, dizi ve filme konu oldu.

PARALEL EVREN NEDİR?

Ancak gerçek bilim açısından da bir kenara atılmış bir kurgu değil. Oldukça ciddi şekilde araştırılan, üzerine çalışılan bir konu. Bu kavrama da paralel evrenler adı veriliyor. Ve aslında çoklu evren teorisi adı verilen teorinin bir bölümünü oluşturuyor bu konu. Bazı tezler de yok değil. Peki, bir yerlerde benzer evrenler içinde benzer dünyalar olabilir mi? Stephen Hawking ölmeden önce çalıştığı son araştırmasında çoklu evrenlerden bahsediyordu. Çoklu evrenlerle ilgili verdiği bir röportajda "Tek ve eşsiz bir evrenden bahsetmemiz pek olası değil. Tüm bulgular sınırsız olmasa da başka evrenlerin olduğunu bize gösteriyor" demişti. Elbette bahsedilen bazı teoriler bir kurguya kaçabiliyor.

Peki, bu teorilere karşı çıkan bilim insanları neler söylüyor?

İşte Paralel Evren teorileriyle ilgili Popular Science'ın Youtube videosunda yer alan detaylar:

Okuyucu Yorumları