PC denince Casper ilk hatırlanan marka

AC Nielsen'in araştırmasına göre bilgisayar denince akla gelen ilk marka Casper.

Casper hafızalarda

Casper Bilgisayar, AC Nielsen tarafından gerçekleştirilen Markalar 2007 raporunda, kendi alanında en çok bilinen marka oldu. Böylelikle Casper, marka bilinirliği konusundaki liderliğini 6 yıldır devam ettirmiş oluyor. AC Nielsen'in raporuna göre Casper, yüzde 26.3 olan bilinirlik oranı ile, sıralamada kendisini takip eden diğer 5 markanın toplam bilinirlik oranının üzerinde bir bilinirliğe sahip.

Bağımsız araştırma şirketi AC Nielsen tarafından, firmaların hedef kitlelerinin hatırladıkları ilk markayı belirlemek, firma / markanın hatırlanma ve bilinme oranını tespit etmek amacıyla, İstanbul, Ankara ve İzmir'de toplam 1401 denek üzerinde yapılan araştırmaya göre, bilgisayar denince akla gelen ilk marka Casper.

AC Nielsen'in Markalar 2007 araştırmasına göre Casper yüz tüketicinin 26.3'ü tarafından ilk akla gelen bilgisayar markası. Aynı araştırmanın geçen yıl sonuçlarına göre Casper'ın hatırlanma oranı yüzde 21.3'tü.

AC Nielsen tarafından yapılan araştırmaya göre, Casper'ın özellikle genç tüketiciler tarafından oldukça bilinen bir marka olduğu ortaya çıkıyor. Ortalamada yüzde 26.3 olan Casper bilinirlik oranı, 20 - 35 yaş arasındaki genç kuşakta yüzde 35'e kadar çıkıyor.

Markalar 2007 araştırmasında kendi sektöründe yüzde 26.3 olan Casper'ın bilinirlik oranı, sıralamada kendisini takip eden diğer 5 markanın toplam bilinirlik oranının üzerinde.

Bilgi için
Casper - 0216 528 66 66

Okuyucu Yorumları