PC'niz hakkınızda neler söylüyor?

Bilgisayarınız ve içindeki bileşenler, sizin hakkınızda bakın neler söylüyor neler...

PC'niz sizi anlatıyor...

PC'ler adı üstünde oldukça kişisel cihazlar. Siz ise belki bir kod yazma uzmanı, belki de bir oyun çılgınısınız. Eğer kendi bilgisayarınızı kendiniz aldıysanız, makinenizin sizin hakkınızda bir şeyler söylüyor olma ihtimali yüksek. İşte donanımlarınızın sizin hakkınızda açığa çıkardığı şeyler.

Sisteminizin yaşı

10 senelik sisteminizi henüz değiştirmiş olabilirsiniz, dolayısıyla bu maddemiz "bilimsel" olmaktan uzak. Yine de PC'nizin yaşı, hakkınızda bir şeyler söylüyor olabilir.

1 seneden yeni: Son teknolojileri takip eden en son modaya meraklı birisiniz.

1-3 senelik: Sıradışı bir şey söylememiz mümkün değil, kim olduğunuzu sonraki kategorilerimiz belirleyecek.

3 seneden eski: Beklentisi yüksek bir kullanıcı olmayabiliyrsiniz. Bilgisayara ihtiyacınız var ama işlemci ve grafik çılgını uygulamalar çok da önemli değiller.

"Basit bir cevabı yok": Bilgisayarınızın yaşını söyleyemiyorsunuz, çünkü içindeki parçaların yaşları farklı. Bu ise tam bir "nerd" olduğunuzu gösteriyor.

Masaüstü veya dizüstü

Masaüstü veya dizüstü

Masaüstü veya dizüstü

Ofiste kullandığınız PC'den değil, evde kullandığınız PC'den bahsettiğimizi hatırlatalım.

Ortalama bir dizüstü: 15 inç'lik bir dizüstünüz var. Satın alırken masaüstü PC veya dizüstü sizin için çok da önemli değildi, ucuz bulduğunuz ve işinizi gördüğü için onu tercih ettiniz.

Ultrabook, MacBook, vb.: Gerçekten ihtiyacınız olan şey bir dizüstüydu. Küçük, taşınabilir ve ince teknolojilere sahip olmayı seviyorsunuz. Dışarıda çalışma özgürlüğünü seviyorsunuz.

Masaüstü PC: Sevgili ATX kasanızı açıp dördüncü bir sabit disk eklemek ve RAID diziliminizi güçlendirmek sizin için büyük bir zevk. Masaüstünüze bağlı kalmak ve dışarı çıkamamak da sizin için sorun değil.

Ekran boyutu, sabit disk, grafik donanımı

Ekran boyutu, sabit disk, grafik donanımı

Ekran boyutu

10 inç: Sanırız bir netbook'tan bahsediyorsunuz. Endişelenmeyin, bu cihazları henüz unutmadık.

11 inç: 1 inç daha büyük bir ekranınız varsa, MacBook Air kullanıcısı olma ihtimaliniz de var. Yani PC'niz bir netbook olmayabilir.

13 inç: Mobil olmak sizin için önemli, PC'nizi yanınızda taşıyorsunuz ve onu belki de kafelerde kullanıyorsunuz.

15 inç: Hala laptop'ların alanındayız, ancak bu PC sizin ana PC'niz. Ancak onu yanınızda sıkça taşımıyorsunuz.

17 inç: Masaüstünü aratmayan dev bir laptop'unuz var. Belki de şu devasa oyun laptop'larından birine sahipsiniz.

Masaüstü ekranlar:

19 inç: Uzun süredir yükseltmek istediğiniz antika bir monitörünüz var.

21-24 inç: Masaüstü PC'nizi sevdiğinizi söyleyebiliriz.

27-30 inç: Dev ekranınızı seviyorsunuz; ayrıca IPS'nin ne demek olduğunu bilecek kadar teknik bilginiz yüksek. Çift monitörün sizin kurulumunuz kadar hoş görünmediğini düşünüyorsunuz.

Çift monitörler:

Dizüstü ve ekran: Dizüstünüze bir monitör bağlayıp iki monitörden faydalanacak kadar teknolojiden anlıyorsunuz. Ancak çift ekrana o kadar da bağlı değilsiniz ve vazgeçebilirsiniz.

24 inç + 24 inç: Pencerlerinizi monitörden monitöre taşımayı seviyorsunuz, ancak çift ekran çılgını değilsiniz.

3 monitör: Piksellere aşık olduğunuzu söyleyebiliriz. Her monitörünüzün farklı bir rolü var. Bir tanesi muhtemelen "Facebook monitörü" olarak görev yapıyor.

3'ten fazla monitör: Uçuş simülasyonlarının ve yarış oyunlarının tiryakisi olabilirsiniz. Bunun dışında işiniz gereği tüm gün bu ekranların başında oturuyor olabilirsiniz.

Sabit disk

Bu konuda çok şey söylemeyeceğiz. Ancak diskinizde boş alan sorunu yaşıyorsanız, indirmeyi çok sevdiğinizi veya DSLR'e para döküp sabit diski ihmal eden amatör bir fotoğrafçı olduğunuzu söyleyebiliriz.

Grafik donanımı

Ek bir ekran donanımınız var ve modelini biliyorsunuz: Oyun meraklısısınız. Belki çok aşırı seviyede değil, ancak bir PC satın alırken grafiklere önem verecek kadar oyun sevginiz var.

Sadece video kablosunu bağlıyorsunuz: Hangi grafik kartına sahip olduğunuzu bilmiyorsunuz veya hangisi olduğu umurunuzda değil. Oyunlar ilgi alanınıza girmiyor, 3D grafiklerle de çalışmadığınız kesin.

Okuyucu Yorumları