Pirate Bay'e büyük darbe, kendi evinden geldi

Torrent devi Pirate Bay, bugüne dek aldığı en büyük darbelerden birini, kendi evi İsveç'te aldı!

Pirate Bay'e büyük darbe!

Alan adları da aynı tapulu malınız, bankadaki paranız veya evinizdeki eşyalarınız gibi sizin özel malınız olarak kabul ediliyor. Ancak İsveç hükumeti, ünlü p2p paylaşım sitesi Pirate Bay'in artık sembol haline gelmiş olan thepiratebay.se ve piratebay.se alan adlarına el koymaya kalkışınca, alan adı yöneticisi Punkt SE ile davalık oldular.

Mahkeme, söz konusu alan adlarının, suç işlemek için kullanılan birer araca dönüştüğüne karar vererek, alan adlarına el konulabileceğine hükmetti. Böylece, onlarca milyon dolar değerindeki, dünyanın en iyi bilinen alan adlarından birine el konulmasının önü açılmış oldu.

İsveçli savcı Fredrik Ingblad, 2013'ten beri alan adı yöneticisi Punkt SE'ye, Pirate Bay'in alan adlarını kendilerine devretmesi için hukuki baskı yapıyordu.

Öte yandan, mahkeme Punkt SE'nin, müşterilerinin haklarını korumakla görevli olduğunu ve bir savcı veya hükumet istediği için alan adını teslim etmesinin mümkün olmadığını da belirterek, savcının açtığı ve iki yıl süren davada Punkt SE'nin yaptığı 40 bin dolarlık dava masraflarının savcılık tarafından ödenmesine karar verdi.

Okuyucu Yorumları