Play Station 3 artık sadece bir oyun konsolu değil

Sadece oyun mu, PS3 artık tam anlamıyla bir bilgisayar. Bunun için PS3'e Linux yüklemeniz yeterli.

Linux PS3'te!

Sony'nin yeni oyun konsolu PS3 acaba sadece bir oyun konsolu değil mi? www.playstation.com 'dan yapılan açıklamaya göre Playstation 3'e üçüncü parti bir yazılım dahası bir işletim sistemi yüklenebiliyor.

PS3'e işletim sistemi yüklemek ise oldukça basit. Bunun için iki şeye ihtiyacınız var. Birincisi Sony tarafından sağlanan yükleme yazılımı, diğeri ise yüklemek istediğiniz işletim sisteminin açılış (boot) dosyaları. Sony tarafından sağlanan yükleme yazılımıyla, seçtiğiniz işletim sisteminin açılış dosyalarını PS3'e yükledikten sonra ise artık PS3'nüz bir oyun konsolunun dışında her türlü yazılımın yüklenebileceği bir bilgisayara dönüşüyor adeta.

Şimdi sorulacak soru ise şu, PS3'e hangi işletim sistemi yazılımlarını yükleyebilirim? Ancak bu soruyu Sony'ye sormamanız gerekiyor. Çünkü yapılan açıklamada hangi yazılımların PS3'te kullanılabileceği ile ilgili hiçbir soru veya isteği kabul etmeyeceklerini açıkça bildiriyorlar. Peki durum böyle iken bize kim yardım edebilir düşündüğümüzde, yardımımız ilk koşan tabii ki açık kaynak yazılımlar oluyor. Şimdiye kadar yapılan denemelerde ise Fedora Core 5 Linux'un oldukça başarılı olduğu gözüküyor.

Fedora Core 5 Linux'u yükledikten sonra ise PS3'ün bir bilgisayardan hiçbir farkı kalmıyor. Bu noktada Play Station'ı bilgisayar veya oyun konsolu olarak kullanmak size kalmış. Açılışta sistem ayarlarına girerek isterseniz PS3'ü bir oyun konsolu olarak isterseniz Linux yüklü bir bilgisayar olarak açabiliyorsunuz. Bu arada eğer kim uğraşacak bununla diyorsanız, eBay'de Linux yüklenmiş PS3'ü bulabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları