PlayStation 5 Slim nasıl olacak? ilk görüntüsü ortaya çıktı

PlayStation 5'e göre daha hafif ve daha küçük olması beklenen konsol, bu yıl piyasaya sürülebilir.

PlayStation 5 Slim'in ilk görüntüsü ortaya çıktı

PlayStation 5, hızlı yükleme süreleri ve yenilikçi kumandasıyla oyuncular arasında popüler olmayı başardı. Ancak konsolun büyük boyutu, onu koyacak bir yer bulmayı zorlaştırıyordu. Sony bu sorunu PlayStation 5 Slim adı verilen orta nesil bir yenilemeyle çözecek gibi. Yeni bir sızıntı, iddia edilen oyun konsolunun ilk görüntüsünü ortaya çıkarmış olabilir.

A9VG forumlarına ulaşan ve Andrew Marmo tarafından X'te yayınlanan bir görüntü, bize yeni PlayStation Slim 5 tasarımının nasıl olabileceğine dair bir fikir veriyor. Sony mevcut tasarıma oldukça sadık kalmış gibi görünse de göze çarpan birkaç değişiklik var. Birincisi, kasanın her iki yanında siyah aralık var.

Görüntüden boyutlarda da herhangi bir değişiklik olup olmadığını söylemek zor. Ancak Insider Gaming'den Tom Henderson, PlayStation 5 Slim'in yalnızca "küçük farklılıklar taşıyan boyutlara" sahip olacağını iddia etti.

PlayStation 5 Slim ne zaman gelecek?

Sızdırılan bir Microsoft belgesinin ortaya çıkardığına göre PlayStation 5 Slim, bu yıl içinde piyasaya sürülebilir. Belgede Microsoft, Sony'nin 2023 yılında PlayStation 5'in inceltilmiş bir versiyonunu piyasaya sürmeye hazırlandığından açıkça bahsediliyor. Ayrıca fiyatlandırma konusunda da bilgi var. Yeni versiyonun sadece 399 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olması planlanıyor.

Şu anda mevcut olan seçenekler, disk sürücüsü olmadan gelen 399 dolarlık PS5 Digital Edition ve dahili bir sürücüye sahip olan 499 dolarlık PS5.