PlayStation 5'in yenilenen daha ince ve daha küçük modelleri tanıtıldı; Kasım'da geliyorlar

Sony'nin PlayStation 5 konsollarının yenilenmiş versiyonları önümüzdeki ay tüketicilerle buluşuyor. Daha küçük ve daha iyi donanıma sahip modeller Kasım ayında piyasada olacak.

PlayStation 5'in yenilenen daha küçük modelleri Kasım'da geliyor

Sony, PlayStation 5 konsollarının yenilenmiş versiyonlarını tanıttı. Yılbaşı alışveriş sezonu için tam zamanında gelen, daha küçük ancak aynı derecede yetenekli donanıma sahip modeller önümüzdeki ay raflarda yerini alacak.

Performans aynı kalırken, yeni modeller orijinal 2020 versiyonlarına kıyasla boyut olarak %30 daha küçük olacak. Ağırlık da modele bağlı olarak %30'a kadar azaltılmış durumda. Konsolun ön tarafında artık iki USB-C bağlantı noktası yer alacak. Ayrıca, her bir yan panel artık iki parçaya bölünmüş durumda ve bu da yeni çıkarılabilir Blu-ray sürücüsü nedeniyle önemli.

79,99 dolara satılacak olan Blu-ray sürücüsü, yeni dijital sürüm için ayrı olarak sunulacak. Bu sürücü, standart disk sürücülü versiyon gibi çalışmak üzere dijital modelin yan tarafına takılabiliyor. Bu aynı zamanda standart sürümün sürücüsünün çıkarılabileceği ve daha ince bir görünüm arayanlar için bir yan panel ile değiştirilebileceği anlamına geliyor.

Yeni modellerin fiyatları ise şöyle:

ABD

Ultra HD Blu-ray disk sürücülü PS5 - 499,99 Dolar
PS5 Dijital Sürüm - 449,99 Dolar

Avrupa

Ultra HD Blu-ray disk sürücülü PS5 - 549,99 Euro
PS5 Dijital Sürüm - 449,99 Euro

Birleşik Krallık

Ultra HD Blu-ray disk sürücülü PS5 - 479,99 Sterlin
PS5 Dijital Sürüm - 389,99 Sterlin

Japonya

Ultra HD Blu-ray disk sürücülü PS5 - 66,980 Japon Yeni (vergi dahil)
PS5 Dijital Sürüm - 59,980 Japon Yeni (vergiler dahil)