PlayStation kullanıcılarının başı, durup dururken aldıkları "rastgele" hesap yasaklarıyla dertte

PlayStation oyuncularına hesap yasaklama şoku: Sony, bazı PlayStation kullanıcı hesaplarını hiçbir neden yokken rastgele bir biçimde yasakladı.

PlayStation kullanıcılarına "rastgele" yasaklar

Bir PlayStation kullanıcısıysanız ve son birkaç gün içinde hesabınızın kalıcı olarak yasaklandığını belirten bir bildirim aldıysanız, yalnız olmadığınızı söyleyelim. Çok sayıda PlayStation hesap sahibi, internet üzerinde bu sorunla karşılaştığını bildiriyor.

The Verge’ün de bildirdiği üzere, bu “kalıcı yasaklar” birdenbire ortaya çıktı ve bazı PlayStation hesap sahiplerinin neden bu yasaklarla karşılaştıklarına dair hiçbir açıklama yapılmadı. Örneğin, BenZen isimli bir X kullanıcısı, tıbbi engeli bulunan ve evinden çıkamayan kardeşinin hesabına giriş yapmaya çalıştığını ve hesabının kalıcı olarak yasaklandığı uyarısını aldığını paylaştı.

Neyse ki, en azından bazı PlayStation oyuncuları için bu “kalıcı yasaklar” hatalı olarak atanmış gibi görünüyor. Örneğin, Pazartesi günü erken saatlerde Sony’den yasaklama bildirimi aldığını bildiren X kullanıcısı Michael Dhaliwal, daha sonra hesabına tekrar giriş yapabildiğini bildirdi.

Sony rastgele gözüken bu PlayStation hesap yasaklarına neyin sebep olabileceği konusunda henüz bir yorum yapmadı ve AskPlayStation X destek hesabında da bu konuyla ilgili herhangi bir gönderi bulunmuyor.