PlayStation cephesinde bir şok daha: Cinsiyet ayrımcılığı davasında işler kızışıyor

Sony'ye bir şok daha: Eski PlayStation çalışanı, şirkete karşı açtığı cinsiyet ayrımcılığı davasında işleri daha da ileri götürmeye kararlı gibi görünüyor.

Cinsiyet ayrımcılığı davasında işler kızışıyor

Eski PlayStation çalışan Emma Majo’yu hatırlayacaksınızdır. Daha önce de Sony'ye şirket içinde cinsiyet ayrımcılığı yapıldığı gerekçesiyle dava açan Majo, hatta daha sonra yanına Sony’de çalışmış 8 kadını daha alarak davasını güçlendirmişti. Majo bununla da kalmadı ve şimdi yeni bir dava daha açtı.

Emma Majo, bu defa tazminat ödenmesini istiyor. Majo’nun şikayeti, Sony’nin ABD’deki PlayStation birimi tarafından istihdam edilen kadınları temsil etmenin ötesinde, şirketin merkez üssü olan Kaliforniya’da çalışan kadınlara tazminat ödenmesini konu alıyor. Mahkemeyi yürüten yargıç Laurel Beeler önceki davayı reddetmiş olmasına karşın, Majo’nun bu talebini değerlendireceğini söylerken, Majo’nun mahkemeye ek ayrıntılar sunması konusunda öneride bulunmuş.

Majo’nun “Sony, kadın çalışanlar ve kendini kadın olarak tanımlayanlar da dahil olmak üzere, kadın çalışanlara karşı ayrımcılık yapan bir çalışma ortamını gözetiyor,” çıkışı ve akabinde gelişen olaylar nasıl sonuçlanacak büyük bir merakla bekliyoruz. Konuyla ilgili olarak ise Sony’den şimdilik bir açıklama yapılmış değil.