Pokémon GO finansal olarak büyüyor...

Geçen zamana rağmen Pokémon Go, en azından finansal olarak büyümeye devam ediyor...

Pokémon Go büyümeye devam ediyor

Pokémon Go artık uzun sayılabilecek bir süredir varlığını sürdürüyor ve oyunu çevreleyen heyecanın artık bittiğini ve oyuncuların oyunu terk etmeye başladığını varsaymak mümkün. Ancak Sensor Tower sayıları, durumun tam olarak böyle olmadığını ve hatta oyunun en azından gelir anlamında büyümeye devam ettiğini gösteriyor. Analistin söylediğine göre yıl bazında gelir büyümesi geçtiğimiz ay %84 gibi muazzam bir miktardaydı ve bir önceki yıl 37 milyon dolar olan sayı bu yıl Dünya genelinde 68.1 milyon dolara ulaşmayı başardı.

Görünene göre hem Japonya'daki hem de ABD'deki kullanıcılar en büyük harcamayı yapan kişiler olarak gözüküyor ve yıl bazında her iki ülkedeki kullanıcıların harcamaları artmış durumda. Sensor Tower Mobile Insights lideri Randy Nelson'un söylediğine göre geçtiğimiz ayın gelirinin büyük bir kısmı Japonya kaynaklıydı ve yaklaşık olarak 23.8 milyon dolar veya gelirin %35'inden sorumluydu. ABD ise oyuncular yaklaşık 19.7 milyon dolar harcama yaptılar ve tüm gelirin %29'undan sorumluydular.

Pokémon GO'nun yayımlanmasından itibaren oyun içi satışlar Niantic'e 2.3 milyon dolar gelir sağladılar ve analistlerin tahminlerine göre oyun, Ocak ayında bir önceki yıl 19 olan miktarın aksine onuncu en fazla gelir sağlayan oyun oldu...

Okuyucu Yorumları