Porsche, yeni elektrikli Taycan modeli ile Tesla'ya göz dağı veriyor

Porsche'nin yeni elektrikli Taycan modeli, hem menzili, hem de şarj hızı ile lüks elektrikli araç dünyasına bomba gibi düşecek gibi görünüyor.

Porsche, yeni elektrikli Taycan modeli ile Tesla'ya göz dağı veriyor

Tesla halen en popüler EV üreticisi olsa da Porsche, lüks performans alanında çok daha ciddi bir rakip olmak istiyor. Şirketin elektrikli spor otomobili Taycan’ın en son modeli, hem menzil hem de şarj hızlarında etkileyici bir sıçrama gerçekleştiriyor.

Porsche, bir blog yazısında yeni Taycan’ın 587 kilometre menzile ulaşabileceğini duyurdu. Şu anda mevcut olan modelin yalnızca 395 kilometre menzile ulaşabildiği düşünülürse, bunun oldukça büyük bir artış olduğu rahatlıkla söylenebilir. Porsche’nin bu model serisinden sorumlu Başkan Yardımcısı Kevin Giek, yaptığı açıklamada şirketin bu menzile “hızlı seyahat” stratejisi sayesinde ulaşabildiğini söyledi.

Elbette bu menzil, Taycan’ın daha büyük Performance Battery Plus pil paketi kullanılarak elde edildi. Bu nedenle, daha uzun menzil isteyenlerin bunun karşılığında ek bir ödeme yapması gerekecektir. Şirket, daha uzun menzilin yanı sıra Taycan’ın şarj hızını da ciddi şekilde yükseltti. Autocar’ın bir haberine göre, yeni versiyonun %6 kapasiteden %80 kapasiteye şarj olması yalnızca 14 dakika sürdü ve bu gerçekten etkileyici bir hız.

Porsche, açıklamasında şunları söylüyor: “Otomobiller Torrance/Los Angeles’taki Electrify America Charger’da şarj edildi. Burada Taycan, 300 kW’ın üzerinde şarj gücünü dakikalarca sergiledi ve 20 dakikanın çok altında bir sürede birkaç kez yüzde 10’dan yüzde 80’e şarj olabildi. Bu testte, şarj performansının, şarj süresinin ve şarjın başlaması için gereken sürenin de büyük ölçüde iyileştirildiği görüldü.”

Duyuru, Porsche’nin bu yılın sonlarında modellerinde Apple’ın yeni nesil CarPlay’ini kullanan ilk otomobil üreticilerinden biri olacağının açıklanmasından yaklaşık bir ay sonra geldi.