Project Ara Ölmedi mi? İşte Yeni Google Patenti

Yeni bir patent başvurusu, Google'ın yeni bir modüler telefon için çalışmalara başladığını gösteriyor!

Project Ara geri mi dönüyor?

Google'ın üzerinde yoğunlaştığı telefon, Pixel 4 olmayabilir. Firmanın yeni bir patent başvurusu, eski Project Ara modüler telefon ile daha basit bir yaklaşıma sahip olan Motorola Moto Z gibi telefonları bir araya getiriyor.

Project Ara Ölmedi mi? İşte Yeni Google Patenti

Yeni patentin anlattığı telefon, Project Ara'nın hedeflediği kadar kişiselleştirme olanağı tanımıyor. Yine de Moto Z telefonlara göre daha yüksek bir çeşitliliğe sahipsiniz. Patent içerisindeki çizimler, birleştiğinde telefonu oluşturan bazı modülleri gösteriyor. Bu noktada iki ek modülü destekleyen ana modülü görüyoruz.

Patent, cihaza çeşitli modüller yardımıyla eşsiz özellikler eklenebildiğini, böylelikle yeni deneyimler oluşturulabildiğini söylüyor. Böylece ortaya ekranını, sensörlerini, işlemcisini, kasasını ve kamerasını değiştirebildiğiniz bir cihaz çıkıyor. Patent, kendisini akıllı telefonlarla sınırlamıyor.

Parçalarını değiştirebildiğiniz bir telefon, onu çöpe atmadan önce eskiyen parçaları değiştirerek daha uzun süre kullanmanızı sağlayabilir. Ancak Project Ara'nın gerçeğe dönüşmediğini ve modüler cihazların şu ana dek sadece kağıt üzerinde çekici göründüğünü biliyoruz. Benzer şekilde bu patent, gün ışığını hiç görmeyebilir; bekleyip göreceğiz.

Okuyucu Yorumları