Project Loon, internet dağıtmaya başlıyor!

Google'ın internet dağıtmayı amaçlayan balonları için önemli bir viraj daha dönülüyor!

Google'ın balonları uçuyor!

Alphabet'in "Project Loon" olarak bilinen internet dağıtan balon projesi gelecek yıl Endonezya'da test edilecek. Balonlar yerdeki insanlara internet erişimi sağlamak için tasarlanmış durumda.

İddialı proje, sürücüsüz arabalar ve Wing drone dağıtım hizmeti gibi Google X Laboratuarı'nın bir parçası olarak yürütülüyor. Project Loon 250 milyon kişiye ev sahipliği yapan Endonezya'da üç büyük taşıyıcı ile test edilecek.

Proje başkan yardımcısı Mike Cassidy, yayınladığı bir blog yazısında Endonezya'nın, sorunlu internet erişimine sahip ülkelerin üçte biri gibi, çevrimiçi hizmet konusunda lojistik sorunlarla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Endonezya, dağlar ve ormanlar dahil olmak üzere farklı arazi tipi ve 17 binden fazla adadan oluşması nedeniyle, hücresel kuleler ve fiber optik kabloların döşenmesini son derece zorlaştırıyor.

Cassidy, "Sabang'tan başlayarak Merauke boyunca insanlar internet altyapısı olmayan bölgelerde yaşıyorlar. İnternet balonlarının onlara internet erişimi sağlamak için yardımcı olacağını umuyoruz" dedi. Projenin ilk testleri 2013 yılında Yeni Zelanda'da başlamıştı.

Okuyucu Yorumları