Project Scorpio, Microsoft Mağazası'nda İlk Kez Göründü

Microsoft'un sıradaki canavarı Scorpio, şirketin resmi internet mağazasında göründü. Ama şimdilik onu almanız mümkün değil!

Project Scorpio, ilk sinyali verdi!

Geçtiğimiz gün Project Scorpio, Microsoft Store internet sitesinde ortaya çıktı; ancak tahmin edileceği gibi, henüz onu satın almak mümkün değil. Her ne kadar E3 2016'da duyurulan ürün hakkında halen çok fazla bilgimiz olmasa da, 4K ve HDR oyunları, artırılmış gerçekliği destekleyeceğini ve bu yılın sonunda doğru dağıtımına başlanacağını biliyoruz.

Tabii ki asıl özelliğin 4K oyunlar olması, bir 4K televizyonunuz yoksa konsolu almanın ne işe yarayacağını düşündürebilir. Her ne kadar en iyi deneyim 4K ekranlar ile yaşansa da, görünene göre Scorpio'nun supersampling teknolojisi sayesinde görüntüler 1080p ekranlarda da daha iyi bir seviyede olacak.

Tabii ki bütün bunlar sadece gerçek 4K'yı destekleyen oyunlar için geçerli. Sonuç olarak Scorpio, geri uyumlu 360 oyunları da dahil olmak üzere tüm Xbox One oyunlarını destekleyecek ve bu yüzden oynanabilir oyunların büyük bir kısmı 4K olmayacak. Başka bir deyiş ile oyunların büyük bir çoğunluğu doğal çözünürlüklerine sahip olacaklar.

Ancak frame oranları (fps) söz konusu olduğunda durum değişiyor. Scorpio çok daha az frame kaybına sahip olacak ve bu da henüz bir yamaya sahip olmayan oyunların da daha iyi gözükeceği anlamına geliyor. Windows Central raporunda belirtildiği üzere, dynamic scaling kullanan oyunlar, hedef çözünürlüklerine çok daha yüksek bir sıklıkla ulaşacaklar.

Microsoft'un E3 2017 etkinliği 11 Haziran tarihinde gerçekleşecek ve firmanın bu etkinlikte Scorpio'yu tamamen tanıtması bekleniyor...

Okuyucu Yorumları