Yeni bir PlayStation 5 modeli geliyor: Bu sefer disk sürücü çıkartılabilecek

Sony, PlayStation 5’in yeni bir sürümünü daha hazırlıyor olabilir. Bu kez başrolde çıkartılabilir bir disk sürücüsü olacak.

Yeni bir PlayStation 5 modeli geliyor: Bu sefer disk sürücü çıkartılabilecek

Sony, PlayStation 5 ile birlikte 2 farklı modeli piyasaya sürmüştü. Bunlardan birinde disk sürücüsü bulunurken, bir diğerinde ise disk sürücüsü yer almıyordu. Klasik sürüm ve Dijital Sürüm olarak sunulan bu modellere şimdi yeni bir model daha eklenebilir.

Insider Gaming'den Tom Henderson'a göre, PlayStation 5'in bir sonraki revizyonu çıkarılabilir bir disk sürücüsü içerebilir. USB-C üzerinden bağlanacağı söylenen bu disk sürücüsü ile birlikte oyuncular seçenekleri çeşitlendirebilir. Rapor, PS5'in bu yeni modelini Eylül 2023 civarında görebileceğimizi ve şimdikinden daha küçük olacağını söylüyor. Insider Gaming, disk sürücünün ayrı olarak satılacağını da rapora eklemiş.

PlayStation 5'in iç aksamı, Kasım 2020'deki lansmanından bu yana önemli ölçüde değişti. 2021'de daha hafif bir soğutucuya sahip yeni sürümüyle piyasaya sürülmeye başlandı ve öte yandan bu yılın başlarında da yeni bir anakart ve soğutma sistemine kavuştu.

Bir sonraki versiyonda da çıkartılabilir disk sürücünün pakete dahil edildiğini görebiliriz. Bekleyip göreceğiz.