Qualcomm, CES 2015'te çözümlerini tanıtıyor

Qualcomm CES 2015'te evden yola kadar mobil bilişim ve bağlantı ürünlerini sergiliyor.

Qualcomm'dan CES atağı

Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM), iştirakleri Qualcomm Technologies, Inc. (QTI) ve Qualcomm Atheros, Inc.'nin (QCA), CES etkinliğinde tüketicilere hareket halinde, evde ve araçlarındayken sürükleyici kullanıcı deneyimi ve bağlantının yeni bir seviyesini ilan eden yepyeni bağlantılı mobil bilişim deneyimlerini sergiliyor. Bu yeni deneyimlere gücünü verense en yeni Qualcomm® Snapdragon™ teknolojileri, yüksek performanslı LTE-Advanced bağlantı ve yeni nesil Wi-Fi teknolojileri.

Bağlantılı araba artık yaşamın bir gerçeği

Qualcomm CES 2015'te, Qualcomm'un araç içi teknolojileri ve bağlantılarını içeren dünyanın ilk araçları olma özelliğini taşıyan iki yeni teknoloji konseptli araba aracılığıyla yeni nesil otomobil anlayışının bütün potansiyelini gözler önüne seriyor. 2015 model Maserati Quattroporte GTS ve 2015 model Cadillac XTS'nin temel alındığı teknoloji konseptli araçlar Snapdragon Otomotiv Çözümleri deneyiminin gerçek yaşama tamamen uyarlanabilmesi için kişiselleştirildi. Snapdragon Otomotiv Çözümlerinin içerisinde Qualcomm® Snapdragon™ 602A otomotiv seviyesi işlemci, Qualcomm® Gobi™ 3G/4G LTE kablosuz modemler ve Qualcomm® VIVE™ QCA6574 Wi-Fi ve Bluetooth modülü ve Qualcomm® IZat™ RGR7640 GNSS modülü yer alıyor. Qualcomm Snapdragon ve Qualcomm Gobi QTI'nin birer ürünüyken, Qualcomm VIVE ve Qualcomm IZat QCA çatısı altında yer alıyor.

Qualcomm Konsept Arabası – Cadillac Android için ön entegrasyonlu destek öğelerini sergiliyor. Bunların arasında en güncel Android L ve Kit Kat sürümleri, çarpıcı görsel grafiklere sahip yüksek çözünürlüklü bilgi/eğlence ekranları yer alıyor. Aracın entegre araç içi özelliklerinin arasındaysa navigasyon, müzik, LTE-Broadcast üzerinden spor, haber ve eğlence içeriklerinin canlı yayını bulunuyor. Gelişmiş güvenlik özelliklerinin yanı sıra entegre navigasyonlu şerit algılama, sürücü dikkatini dağıtan unsurlara karşı uyarılar, jest algılama, AllSeen Alliance'ın AllJoyn açık kaynaklı çerçevesi üzerinden araç kişiselleştirme, Qualcomm® AllPlay™ akıllı içerik platformu aracılığıyla kişisel cihazlar üzerinden kablosuz ses yayını, akıllı telefon entegrasyonu, tüketici elektroniği ürünleri için esnek ve kablosuz şarj sağlayan Qualcomm® WiPower™, WiFi hotspot ve Bluetooth profil desteğini de içeren 4G LTE çok modlu internet bağlantısı da aracın özellikleri arasında yer alıyor.

4K sahnede!

4K sahnede!

Qualcomm CES 2015'te, 4K ve yeni nesil eğlence anlayışını temel alan bir dizi yeni deneyim sunuyor. QTI, entegre yeni nesil LTE-Advanced modem ve Qualcomm® Adreno™ 430 grafik özelliklerine sahip Snapdragon 810 işlemci ile LTE yayın teknolojisi üzerinden dünyanın ilk 4K içerik yayınını gerçekleştirdi. Snapdragon 810 işlemci, hem 4K kayıt hem de görüntüleme desteği ve en son sürüm H.265 ve bant genişliği verimini en yüksek seviyeye çıkarmak için tasarlanan Video Coding (HEVC) sıkıştırma teknolojileriyle birlikte uçtan uca bir 4K işlemcisi olarak öne çıkıyor. Snapdragon 810 işlemcinin yeni duyurulan entegre LTE-Advanced Category 9 modemi sayesinde mobil kullanıcılar artık 20MHz LTE radyo kanalı üzerinde 450 Mbps'ye kadar çıkabilen indirme hızlarının keyfini sürerken, yeni nesil 4K LTE yayın için en uygun platformu da kullanabilecek.

Snapdragon 810 işlemci, cihaz üreticilerinin şarj etme seçeneklerine daha fazla verim ve esneklik katmak için artık Qualcomm® Quick Charge™ 2.0 ve WiPower şarj teknolojilerini içeriyor. Quick Charge 2.0 teknolojili ürünler, hızlı şarj teknolojisine sahip olmayan ürünlere kıyasla yüzde 75 oranında daha hızlı şarj olabiliyor.

Evde Wi-Fi bağlantısının yeni sınıfı

Qualcomm Atheros, Snapdragon 810 yonga setinde yer alan multi-gigabit 802.11 ad özelliklerini temel alarak, ev ağı ürünleri ve içerik merkezi çözümleri için üç bantlı kablosuz çözümlerini sergiliyor. 802.11ad (60GHz), 802.11ac (5GHz ve 2.4GHz) Wi-Fi desteğine sahip bu yeni referans tasarımı daha geniş bir bağlantı deneyimi sunarak, yüksek hız alanları, meskun ağ geçitleri için yüksek kapasiteli kablosuz, set üstü kutular ve yakınlardaki erişim noktalarının müdahalesine maruz kalmayan içerik servisleri ile tam kapsamlı ev ağı sağlıyor.

Üç bantlı erişim noktası 2015'in ikinci yarısında piyasada olacak.

Okuyucu Yorumları