Qualcomm'dan yeni işlemci sürprizi: Oryon işlemciler hakkında ne biliyoruz?

Dünyaca ünlü çip üreticisi Qualcomm, yeni işlemci markası Oryon’u duyurdu. Peki ama Snapdragon varken nereden çıktı bu Oryon? Oryon işlemciler hakkında ne biliyoruz?

Qualcomm'dan yeni işlemci markası: Oryon işlemciler hakkında ne biliyoruz?

Qualcomm, Snapdragon ürün ailesi için Oryon adı verilen yeni bir CPU alt markasını duyurdu. Yeni CPU, 2023 yılında piyasaya sürülecek ve Windows PC'ler, akıllı telefonlar ve diğer cihazlarda kullanılmak üzere üreticilere sunulacak. Şirket yeni CPU'yu Snapdragon Zirvesi'nde duyurdu, ancak ne içerdiği hakkında çok az ayrıntı verdi.

Şirket birkaç yıldır Windows ve Chrome OS bilgisayarlar için Snapdragon markalı çipler üretiyor; ancak bunları birçok Windows cihazına yerleştirmekte yavaş kalmıştı. Şimdi şirket, yeni markası Oryon ile bunu telafi etmeyi amaçlıyor.

Oryon, Qualcomm'un 2019 yılında daha önce Apple'ın A serisi çipleri üzerinde çalışan 3 çip uzmanı tarafından kurulan Nuvia'yı 1,4 milyar dolara satın almasıyla ortaya çıkan teknolojiye dayanıyor. Yeni nesil çiplerin, Windows bilgisayarlar için mevcut ürünlerinden daha iyi performansa sahip olacağı iddia edilirken, şirket tanıtımda bunu destekler şekilde Oryon için "yeni bir performans seviyesi" diyor. Bakalım, Oryon piyasaya çıkınca ne kadar güçlü olacak, hep birlikte göreceğiz.