Qualcomm yeni işlemcilerini tüm üreticilere açıyor!

Güçlü ve az enerji tüketen Qualcomm Snapdragon işlemcileri artık Startup'lar gibi küçük üreticiler de projelerinde kullanabilecekler.

Qualcomm'dan 600E & 410E

Mobil teknolojilerde dünya lideri olan Qualcomm Technologies, bir süredir mobil yatırımlarını akıllı telefonlardan çok daha geniş bir yelpazede mobil çözümlere uygun işlemciler üretmeye ayırıyor. Bu doğrultuda set-top-box, tıbbi görüntüleme, satış sistemleri ve endüstriyel robotlar için gömülü sistemler ile nesnelerin internet uygulamaları için ürettiği Snapdragon 600E ve 410E kodu ile iki yeni işlemciyi de portföyüne ekledi. Bunu yaparken hepimiz için sürpriz olan bir gelişmeyi de duyurdular.

Artık Startup'lar da Snapdragon gömülü sistemleri kullanabilecek!
Qualcomm'un Snapdragon 600E ve 410E işlemcileri ilk defa olarak sadece büyük üreticilere değil, küresel boyutta 3. parti distribütörler aracılığı ile nesnelerin internet ve gömülü sistemlerle uğraşan tüm üreticelere sunulacak. Yani işlem hacmi ne olursa olsun bu alanda çalışan Startup'lar ve benzeri küçük büyük girişimciler de bu iki işlemciyi kullanarak çözümler geliştirebilecekler.

Snapdragon 600E ve 410E, 10 yıl boyunca bulunabilir olacak ve destek sunulacak!
Arrow Electronics ile yapılan anlaşma doğrultusunda tüm üreticiler bu dağıtımcı üzerinden küresel boyutta bu iki işlemciyi satın alabilecekler. Ayrıca Qualcomm, Snapdragon 600 ve 400 ürün ailesinin ilk ticari örneklerinin hazır olduğu tarihten minimum 10 sene boyunca bulunabilir olacağının ve destek sunulacağının da garantisini veriyor. Teknoloji dünyasında bir ürün ailesi için bu kadar uzun bir süre destek sunacak olması Qualcomm'un gerçekten de nesnelerin internet dünyasında sağlam bir yer edinmeyi planladığının en büyük kanıtı olsa gerek. Snapdragon gömülü sistemler ailesi; geliştirme kartları, satışa hazır modüller ve kendi kart tasarımlarını yapanlar için tek başına çip olacak şekilde sıralı olarak genişleyecek. Bu şekilde aygıt üreticilerinden çözüm sunuculara kadar çok geniş bir yelpazede, üreticilere kendi kişisel modüllerini geliştirmek için çok fazla seçenek sunulmuş olacak.

Qualcomm yeniişlemcilerini tüm üreticilere açıyor!

Qualcomm yeniişlemcilerini tüm üreticilere açıyor!

Snapdragon 600E'nin sunduğu 1.5GHz'lik dört çekirdekli Qualcomm® Krait™ 300 işlemci özellikle çok çekirdekli performansa ihtiyaç duyan ve çepeçevre 3B grafikler sunan gelişmiş sistemler üretmek için ideal. Qualcomm® Adreno™ 320 GPU ve Qualcomm® Hexagon™ DSP bu konuda yardımcı oluyor. Dahili Bluetooth 4.0/LE & 3.x, 802.11 a/b/g/n/ac ile GPS ise bağlantılı uygulamalar için ideal özellikler. Ayrıca SATA, SD3.0, DDR hafıza, eMMC depolama, HDMI, LVDS, HSIC ve PCIe arabirimlerine ihtiyaç duyulacak çözümler için de yüksek oranda genişleyebilirlik sunuyor.

Qualcomm yeniişlemcilerini tüm üreticilere açıyor!

Qualcomm yeniişlemcilerini tüm üreticilere açıyor!

The Snapdragon 410E ise 1.2GHz dört çekirdekli işlemcisi ise yüksek performans ile düşük güç tüketimini birleştiriyor ve Qualcomm® Adreno™ 306 GPU ve Qualcomm® Hexagon™ DSP ile zengin multimedia çözümleri sunabiliyor. Bluetooth 4.1/LE, 802.11 b/g/n ve GPS özellikleri sayesinde; akıllı evler, dijital sinyalizasyon, tıbbi ekipmanlar, endüstriyel otomasyon, dijital medya oynatıcılar ve akıllı güvenlik gibi nesnelerin internet uygulamaları için ideal bir çözüm oluşturuyor.

Müşteriler, değerlendirme ve geliştirmelerine bulunurluluğu yüksek, Arrow tarafından üretilen ve 96Boards açık donanım şartnameleri ile de uyumlu DragonBoard™ 410c ile başlama esnekliğine de sahipler. Daha sonra kişisel modüllere geçiş yapabilecekleri gibi Snapdragon 600E ya da 410E seçeneklerinden bir tanesi ile minimum 10 senelik bulunabilirlik garantisi ile devam edebilecekler. Snapdragon'un gömülü sistemler ile ilgili portföyü hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler buraya tıklayarak adrese ulaşabilirler.

Startup ve benzeri küçük üreticilerin bu gelişme ile inovatif fikirlerini çok daha kolay hayata geçirme fırsatı bulacaklarına eminim. Önümüzdeki günlerde Kickstarter ya da Indiegogo gibi küresel fonlama servisleri üzerinde çook daha fazla yaratıcı nesnelerin interneti projesi görürseniz şaşırmayın.

Okuyucu Yorumları