Qualcomm, yeni Snapdragon 7 Gen 3 işlemcisini tanıttı

Qualcomm, Snapdragon 7 Gen 2'nin yerini alacak olan yeni Snapdragon 7 Gen 3 işlemcisini resmi olarak tanıttı. Snapdragon 7 Gen 3'ün özellikleri ve fazlası haberimizde.

Qualcomm, yeni Snapdragon 7 Gen 3 işlemcisini tanıttı

Qualcomm, kısa bir süre önce en yeni mobil çip seti Snapdragon 7 Gen 3’ü tanıttı. Bu yeni çip seti, Snapdragon 7 Gen 2’nin yeni bir versiyonu ve bazı yeni özellikleri beraberinde getiriyor. Qualcomm çiplerinin cihaz üzerinde yapay zeka (AI) entegrasyonuna geçmek üzere olduğu uzun zamandır biliniyordu ve Snapdragon 7 Gen 3 de bir istisna oluşturmuyor.

Bu çip, neredeyse her açıdan yapay zeka düşünülerek tasarlanmış gibi görünüyor. Qualcomm, bileşenlerin “cihazdaki yapay zekayı harekete geçirmek için kapsamlı ilerlemeler sunduğunu” belirtiyor. Bu, bir metin isteminden Stable Diffusion görüntüleri oluşturmak için yalnızca bir saniye gerektiğini gösteren kıyaslama reklamlarıyla, üretken AI uygulamalarını önemli ölçüde hızlandıracaktır.

Elbette, pazarlama tarafından AI özellikleri yoğun bir şekilde vurgulanıyor olsa da, bu mobil CPU sadece yapay zekadan oluşmuyor ve 7 Gen 3 oldukça güçlü görünüyor. Yeni çip seti, en yüksek 2,63 GHz’e ulaşan CPU hızlarına, önceki nesle kıyasla GPU performansında yüzde 50 artışa ve telefonunuzun pilinin üzerindeki yükü hafifletecek “inanılmaz güç verimliliğine” de sahip. Ayrıca Qualcomm, Snapdragon 7 Gen 3’ün “olağanüstü kamera yeteneklerinin” önünü açmaya yardımcı olacağını ve daha fazla 5G entegrasyonuna imkan tanıyacağını da söylüyor.

Ancak, mobil çip setlerinin gücünden yararlanmak için kullanıldığı telefonların da çok önemli olduğunu unutmamak gerekiyor. Qualcomm, bu yüzden Honor ve Vive gibi OEM’lerle ortaklıklar kurduğunu duyurdu. Şirket, Snapdragon 7 Gen 3’ü kullanan ilk akıllı telefonu resmi olarak duyurmak için bu ayın sonlarında bir duyuru yapılacağını belirtti.