Quiche ile kendi iPhone tarayıcınızı kendiniz yapın

Safari iyi bir tarayıcı ama kişiselleştirme konusunda pek bir şey sunmuyor. Yeni bir iPhone tarayıcısı olan Quiche ise, neredeyse kendi iPhone tarayıcınızı kendiniz yapmanıza izin verecek kadar ile gidiyor.

Quiche ile kendi iPhone tarayıcınızı kendiniz yapın

iPhone üzerinde en hızlı ve kullanışlı tarayıcı seçeneği Safari olabilir ancak tasarımını biraz sıkıcı buluyor olabilirsiniz. Ve ne yazık ki bu tasarımı kişiselleştirmek için yapabileceğiniz pek bir şey de yok. App Store’da çok sayıda üçüncü taraf seçenek olsa da, Apple’ın WebKit kullanımını hepsi için zorunlu tutmasından dolayı çoğu temel olarak Safari. Ancak bu, bağımsız bir geliştiricinin işleri ilginç hale getirmeye çalışmasını engelleyemedi.

Greg De J’nin Quiche tarayıcısı benzersiz, ilgi çekici ve arayüzde gördüğünüz her düğme ve araç çubuğuna kadar tamamen özelleştirilebilir bir seçenek sunuyor. Araç çubuğuna özel moda ayrılmış bir düğme eklemek gibi, tarayıcıyı çok daha işlevsel hale getirmek için özelleştirme yeteneğinden faydalanabilirsiniz. Ayrıca, tarama deneyiminizi gerçekten kendinize özel hale getirmek için birçok renk ve düzen seçeneğini kullanabilirsiniz.

Quiche tarayıcısında kullanıcı arayüzünün tamamını sıfırdan oluşturmak mümkün. Ancak ön ayarlardan biriyle başlamanız tavsiye ediliyor. Ayarlar sayfasına gittiğinizde üst kısımda yer alan Araç Çubuğu Galerisi içerisinde bol miktarda seçenek bulunuyor. Üstte bir adres çubuğu ve altta düğmeler bulunan geleneksel Safari stilini kullanabilir ve tüm bölümlerini özelleştirebilirsiniz veya tüm düğmeleri bir menünün arkasına gizlemeyi ve son derece minimal bir tarayıcı arayüzünü kullanmayı seçebilirsiniz.

Başlangıç noktasını seçtikten sonra tema rengini, araç çubuğu düzenini, adres çubuğu stilini, menü düğmesini ve içerik menüsünü özelleştirmek için ayarlara geri dönerek daha fazla ince ayar yapabilirsiniz.

Ayrıca Quiche tarayıcısında bazı etkileyici fikirler de bulunuyor. Örneğin sekme değiştiricideki Ayarlar bölümünde, tüm açık web sitelerini okuma süresine göre, en kısa okumalar en üstte olacak şekilde sıralama seçeneği yer alıyor. Sekme değiştiriciyi de özelleştirebilirsiniz ve sekmeleri bir liste veya büyük ön izlemeler olarak görüntüleyebilirsiniz.

Araç çubuğu menüsü ve içerik menüsü söz konusu olduğunda ise yalnızca adres çubuğunun gösterilmesini tercih ederek diğer tüm önemli düğmeleri uzun basma menüsü veya Menü düğmesinin arkasına gizleyebilirsiniz. Quiche varsayılan arama motoru olarak DuckDuckGo’yu kullanıyor ancak isterseniz Google’a, hatta Kagi’ye geçmekte özgürsünüz. Tarayıcı, tarayıcı aracınızı değiştirmenize veya JavaScript’i tamamen devre dışı bırakmanıza bile izin veriyor.

Tarayıcının tamamı ücretsiz olsa da, eğer isterseniz, aylık 0,99 ABD doları tutarındaki Quiche+ aboneliğine katılarak varsayılan tarayıcı simgesini de değiştirebilirsiniz.