R9 Nano'nun benchmark sonuçları açıklandı

AMD, gerçekleştirdiği etkinlikte "el kadar" kartı R9 Nano'ya ilişkin benchmark skorlarını açıkladı.

İşte R9 Nano'nun ilk testleri

AMD tarafından geçtiğimiz bahar aylarında gerçekleştirilen basın toplantısıyla tanıtılan Radeon R9 Fury X'in yanında kısaca değinilen Radeon Nano, çok yakında tüm detaylarıyla tanıtılacak. AMD şu sıralar bu tanıtım için hazırlık aşamasında. Yapılan konferansta da bunun işaretlerini ortaya koyan AMD, Radeon R9 Nano'ya ilişkin ilk benchmark sonuçlarını paylaştı.

AMD, konferansta ortaya koyduğu tablolarda Radeon R9 Fury X ve Radeon R9 Nano'yu yan yana getirdi. Öte yandan yeni HBM sistemlerinin GDDR5'e kıyasla watt başına kaydettiği performans tablosunu da yayınlayan AMD, R9 Nano'nun oyun performansı konusundaysa iddialı. AMD'nin iddiasına göre Fury X ile 40 FPS sonuç alınan Far Cry 4'ü, aynı konfigürasyonla çalıştıran R9 Nano, yaklaşık 35 FPS sonuç alabiliyor. Yine R9 290X GPU'suyla 30 FPS sonucu aldığı iddia edilen benchmark testinde, kullanılan platform detayları ise şöyle: Intel Core i7-5960X (3.0 GHz), 16 GB RAM, Windows 8.1, DirectX 11)

Benchmark sonuçlarına ilişkin herhangi bir görsel paylaşmayan AMD'nin Nano'ya ilişkin bir diğer iddiası ise kartın 175 watt güç tüketimine ihtiyaç duyacağı. Elbette tüm bunları ve daha fazlasını kart kendini tüm detaylarıyla gösterdiğinde göreceğiz. AMD'nin HBM bellek mimarisine ve Fury X'e ilişkin daha detaylı bilgiyi ise bu incelememizde bulabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları