Radeon RX 7900M: AMD şimdiye kadar geliştirdiği en güçlü dizüstü ekran kartını tanıttı

AMD, şimdiye kadar geliştirdiği en güçlü ekran kartı olduğunu iddia ettiği Radeon RX 7900M'yi resmi olarak tanıttı. Radeon RX 7900M özellikleri ve fazlası haberimizde...

AMD şimdiye kadar geliştirdiği en güçlü dizüstü ekran kartını tanıttı

AMD, yeni Threadripper 7000 işlemci serisinin yanı sıra dizüstü bilgisayarlar için yeni üst seviye grafik kartlarını da tanıttı. Radeon RX 7900M, masaüstü sınıfı oyun ve içerik oluşturma performansıyla AMD’nin “şimdiye kadar geliştirilmiş en hızlı dizüstü bilgisayar grafik gücü” olarak tanımlanıyor.

Radeon RX 7900M, gerçek zamanlı ışın izleme için ikinci nesil hızlandırıcılara sahip AMD RDNA 3 mimarisini temel alıyor. AMD’nin belirttiğine göre bu en yeni ürün, rakipleriyle karşılaştırıldığında QHD (1440p) çözünürlükte belirli oyunlarda ortalama %7 daha iyi performans sunuyor. Ancak bazı oyunlarda çok daha etkileyici performans artışları görmek mümkün olacak.

Yine de bu etkileyici gücü elde etmenin ucuz olmadığını belirtmekte fayda var. RX 7900M, üst seviye bir üründen bekleyeceğiniz fiyatının yanı sıra toplam 190 W güç çekişine sahip. Bu, AMD’nin karşılaştırmalarında kullandığı RTX 4080 mobilden çok daha yüksek.

AMD’nin en yeni dizüstü bilgisayar grafik kartı, 16 çekirdekli AMD Ryzen 9 7945HX ile desteklenen yeni oyun dizüstü bilgisayarı Alienware m18 ile birlikte tanıtıldı. Bu dizüstü bilgisayar, “ödün vermeyen, masaüstü düzeyinde performans” için 480 Hz’e kadar yenileme hızına sahip 18 inç QHD+ ekrana sahip. Şu anda Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da 2.799,99 ABD Doları ve 3.799 ABD Dolarından (CA) başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.