RAM fiyatları, bu sefer gerçekten düşecek gibi görünüyor

Bir süredir RAM fiyatlarının düşmesi beklenirken, gelen son haberler bunun yakında gerçek olacağını söylüyor.

RAM fiyatları (bu sefer gerçekten) düşecek

RAM fiyatları düşecek mi, düşüyor mu derken, gelen son haber sevindirecek cinsten. Trendforce tarafından yapılan son analiz, DRAM üreticilerinin envanterlerinin yüksek miktarda doluluk oranına sahip olmasından dolayı artık fiyatlandırmadan ödün vereceğini gösteriyor.

TrendForce’un DRAM pazarına yönelik yaptığı araştırmaya göre, sürekli artan üretim baskısı alınta olan Koreli üreticiler, distribütörlerin ve müşterilerin ürünlere daha fazla rağbet göstermesi için fiyat düşürmeye hevesli olduklarını ortaya koyuyor. Buna göre RAM fiyatları bu yılın 3’üncü çeyreğinden başlayarak yıl sonuna kadar büyük orana düşüş gösterecek.

RAM fiyatlarının düşeceği önceden de tahmin ediliyordu. Ancak bu düşüş oranlarının yüzde 8 ila yüzde 13 olacağı düşünülüyordu. Yeni rapora göre ise fiyatlardaki düşüş, bu yılın 3’üncü çeyreğinde yüzde 13 ile yüzde 18 arasında olacak. Yıl sonuna kadar ise totalde yüzde 26’lık düşüş bekleniyor. Yani eğer şu sıralar RAM satın almayı planlıyorsanız biraz daha beklemenizde yarar var; yıl sonuna doğru çok daha uygun fiyatlara bulabilirsiniz.