Raspberry Pi 3 artık satın alınabilir!

Mini bilgisayar Raspberry Pi'nin üçüncü sürümü, Wi-Fi ve Bluetooth desteği ile birlikte satışta!

Raspberry Pi 3 hazır!

Ünlü mini bilgisayar Raspberry Pi'nin 3'üncü sürümü yeni eklentilerle birlikte geliyor. Raspberry Pi'nin resmi blogundan yapılan açıklamaya göre Pi 3, yalnızca 35 dolarlık fiyat etiketine sahip olacak. Bu fiyata gerçek bir bilgisayar gibi çalışan Raspberry Pi 3, özellikle geliştiriciler ve öğrencilere hitap etmekle birlikte elbette uygun fiyata bir PC sahibi olmak isteyen herkes tarafından rahatlıkla tercih edilebilir.

Bundan 4 yıl önce ilk modeliyle kullanıcıların karşısına çıkan Raspberry Pi, bugüne kadar 8 milyon ünite satılmış durumda. Bu da ürünün ne kadar akılcı bir tasarıma sahip olduğunu ortaya koyar nitelikte. 3'üncü modeliyle seleflerine göre daha güçlü özellikler sunan Raspberry Pi, muhtemelen daha başarılı olacak.

Raspberry Pi 3, 1.2GHz frekansta çalışan 64-bit 8 çekirdekli ARM Cortex-A53 işlemci ile birlikte geliyor. Eski modelde 900MHz frekanslı 32-bit'lik Cortex-A7 vardı. Bu da onun selef modele göre önemli bir performans artışı göstereceğini ortaya koyuyor. Son olarak Wi-Fi 802.11n ve Bluetooth 4.1 gibi kablosuz bağlantı seçenekleri de eklenerek satışa çıkan Raspberry Pi 3, sanal marketler üzerinden temin edilebiliyor.

Okuyucu Yorumları