Razer, Amazon Alexa ile Çalışacak! Peki, Nasıl?

Razer, CES 2019'da ürünlerini Amazon Alexa ile uyumlu hale getirdiğini açıkladı. Peki, bu nasıl olacak?

Razer'dan Alexa atağı!

Oyuncular için dünyanın önde gelen yaşam tarzı markası Razer, yaptığı bir duyuru ile Razer ürünlerini Amazon Alexa ile uyumlu hale getirdiğini açıkladı. Razer Synapse 3 yardımı sayesinde gerçekleştirilen bu birliktelik ile nesnelerin internet alanındaki büyümeye katkıda bulunuyor.

Razer ayrıca, geçen haziranda Computex 2018'de açıklanan Razer Chroma Connected Devices programının resmi olarak 15 yeni ortakla anlaştığını duyurdu. Bu da 300'den fazla cihazın artık Razer Chroma için etkin oyun ve uygulamalarla çalıştığı anlamına geliyor.

Oyun donanımını Alexa üzerinden sesle kontrol etme yeteneği, Razer'in birleşik donanım yapılandırma aracı olan Razer Synapse 3 ile kullanılacak. Kullanıcılar, uyumlu cihazları kontrol etmek için Razer kulaklıkları ve mikrofonları aracılığıyla iletişime geçebilecekler.

Örneğin, Razer fareleri, klavyeler, kulaklıklar ve diğer donanımlarla senkronize edilmiş oyun içi aydınlatma sistemi Razer Chroma, Alexa ile sözlü olarak kontrol edilebilecek. Synapse 3 ile entegre Alexa ayrıca Razer kullanıcılarının sesli komutla Philips Hue aydınlatma sistemini de kontrol edebilecekleri gibi mikrofonlu Razer ürünleri ile de on binlerce yeteneğin ve daha fazlasının bulunduğu özelliklere sesli olarak ulaşabilecekler. Razer Chroma Connect modülü kullanılarak PC kasaları, anakartlar ve soğutma fanları dahil, üçüncü taraf donanım cihazlarla birleştirilmiş Razer Chroma aydınlatma deneyimi de elde edilebilir.

Razer Kurucu Ortağı ve CEO'su Min-Liang Tan, "Bu, Razer'ın oyun dünyasında donanımının tüm potansiyelinin ses aktivasyonu, senkronizasyon ve bağlı bulut hizmetleri ile kesintisiz ve sezgisel olarak kontrol edildiği bir gelecek için inanılmaz bir adım," diyor. "Razer Chroma, inanılmaz derecede güçlü bir oyun özelliği. Biz de Amazon ile yakından çalışarak bu özelliği kullanıcıların Alexa ile etkinleştirebilmesini istedik. Bu şekilde kullanıcılar ışıklandırma efektlerini aktif etme, profil seçme, oyunları başlatma, ayarları değiştirme ve daha da fazlasını ses komutu ile yapabilecekler."

Alexa Voice Service Başkan Yardımcısı Pete Thompson şunları söyledi: "Razer ile çalışmaktan ve müşterilere, Alexa'nın oyun deneyimini nasıl geliştirebileceğini gösteren türünün ilk örneği entegrasyon sağladığımız için heyecan duyuyoruz. Alexa ile kullanıcılar, uyumlu Razer çevre birimlerini kontrol ederken, akıllı cihazları yönetme, on binlerce yeteneğe erişme gibi diğer Alexa özelliklerinden tam olarak yararlanabilir."

2019'un 2. çeyreğinden itibaren, Kanada'daki ve ABD'deki Razer Synapse kullanıcıları uyumlu Razer cihazlarını Amazon Alexa'ya bağladığında , komutları doğrudan Alexa'ya ya da Razer mikrofonlu kulaklıklar, bağımsız mikrofonlar ve dizüstü bilgisayar mikrofonları üzerinden Alexa'ya sesli ileterek aydınlatma ya da oyun ayarlarını değiştirebilecekler. Diğer ülkelerdeki aktivasyonun yıl sonuna kadar tamamlanması planlanmakta.

İşte örnek komutlar

İşte örnek komutlar

"Alexa, Chroma'dan aydınlatma profilimi FPS moduna değiştirmesini iste."

"Alexa, tüm aygıtlarımı takım rengimle senkronize et."

"Alexa, Chroma'dan Overwatch'ı başlatmasını iste"

"Alexa, Razer Synapse'den DPI'ımı 200'e düşürmesini iste."

"Alexa, Razer'dan ses ayarlarını Film moduna değiştirmesini iste."

Razer ve Amazon, Alexa'nın oyun içi işlevsellik fonksiyonunu Chroma SDK ile birlikte kullanabilmek ve oyunların atmosferini daha etkileyici yapabilmek için oyun geliştiricileri ile de yakın çalışma içerisindeler.

Ayrıca Razer, AMD, AOC, ASRock, Biostar, Renkli, Puma, Ducky Channel, EK Su Blokları, Lian Li, MSI, Takım Grubu, Thermaltake, ViewSonic, Wooting ve Zotac gibi üreticilerin Chroma Connected cihazlarına da destek sunuyor.

Okuyucu Yorumları