Realme, iPhone'ların Dynamic Island'ını klonlayan ilk marka olabilir

Realme, Apple’ın Dynamic Island özelliğini telefonlarına getiren ilk Android üreticisi olabilir. İlk görüntüler internete sızdı bile...

Realme, gözünü iPhone'ların Dynamic Island’ına dikti

Çinli telefon üreticisi Oppo'nun alt markası Realme, bir şirket yöneticisinin silinen tweet'ine ve sızdırılan bir animasyona göre Apple'ın Dynamic Island'ını klonlayan ilk Android OEM'i olabilir. Aslında bu büyük bir sürpriz değil. Zira Realme, Dynamic Island'ı klonlamak istediğini Eylül ayında herkese söylemişti. O zamandan beri "Mini Kapsül" adı verilen bir özelliğin üzerinde çalışıldığı görülüyor.

Kaldırılan tweet'teki bir fotoğraf gerçekten de ekranın üst kısmında Oppo'nun SuperVOOC şarj logosunun görüntülendiği hap şeklinde bir kullanıcı arayüzü öğesini gösteriyor. Buradan izleyebileceğiniz animasyon da bu kapsülün nasıl çalıştığını gösteriyor. Üstteki mini ekran, tıpkı iPhone’larda olduğu gibi beliriyor, daralıyor ve genişliyor.

Realme’nin bu hareketini diğer akıllı telefon markalarının da takip edeceğini düşünüyoruz. Peki, siz de Apple’ın Dynamic Island özelliğini Android telefonlarda görmek ister misiniz? Cevaplarınızı aşağıda bekliyoruz.