ABD Uzay Gücü istasyonunda robot köpekler devriye gezmeye başlıyor

ABD Uzay Kuvvetleri’nin üslerinden biri, robot köpekler tarafından korunacak.

ABD Uzay Gücü, robot köpeklere emanet

Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri (USA Space Force) İstasyonu, yakında insanın en iyi arkadaşının robot versiyonunun dikkatli elektronik gözleri ile kontrol edilebilir. ABD Uzay Kuvvetleri, Cape Canaveral'da uzay istasyonunun belli bölgelerini devriye gezmek için robot köpeklerin kullanıldığı bir sunum gerçekleştirdi.

Sunum 27 Temmuz'da gerçekleşti ve ABD Uzay Kuvvetleri daha sonra personelinin sahada iki robot köpeği çalıştırdığını gösteren birkaç görüntü yayınladı. Resmi olarak Ghost Robotics dört ayaklı İnsansız Kara Araçları (Q-UGV) olarak adlandırılan robotlar, Uzay Gücü'ne göre 'manuel ve tekrarlayan görevler' ve 'hasar değerlendirmeleri ve önemli adam saatlerinden tasarruf etmek için’ devriye gezecekler.

ABD Uzay Kuvvetleri tarafından kullanılan robot köpekler, Philadelphia merkezli Ghost Robotics şirketi tarafından üretildi. Herhangi bir kayma, düşme veya arıza durumunda hemen ayağa kalkma özelliğine sahipler. Robot köpeklerin görsel ve işitsel sensörleri bulunuyor ve bir insan tarafındankomuta edilebiliyorlar. Ayrıca kendi başlarına otonom olarak da çalışabiliyorlar.