Sadece içinde geçen bir kaç kelimeyi girin, bu site size aradığınız filmi bulsun

İçinden sadece birkaç cümle veya kelimeyi hatırladığınız ama adını bile unuttuğunuz dizi ve filmleri bulmak istiyorsanız; playphrase isimli bu site size tam da istediğiniz şeyi veriyor.

Sadece içinde geçen bir kaç kelimeyi girin, bu site size aradığınız filmi bulsun

Tek bir kelimenin ya da bir cümlenin hangi filmlerde geçtiğini bulmak pek kolay bir iş olmasa gerek. Neyse ki artık bunu sizin için yapan bir site var.

playphrase.me web sitesi, tek tek kelimeleri ve cümleleri aramanıza olanak tanıyan bir site ve size tam olarak girdiğiniz kelimeleri içeren bir dizi veya film sunabiliyor. Ancak bu noktada, web sitesinin şu anda neredeyse sadece İngilizce olarak kullanılabildiğini ve bu nedenle yalnızca İngilizce kelimelerle yaptığınız aramaların bir sonuç getirebileceğini belirtmekte fayda var. Ama yine de Fransızca, İtalyanca veya Almanca ile de şansınızı deneyebiliyorsunuz.

Web sitesine ilk kez girdiğinizde bir kelime veya cümle rastgele seçilerek ilgili film sahneleri gösteriliyor. Sonrasında kendi ifadelerinizi arayabiliyorsunuz.

playphrase.me sitesi, size şunları sunuyor:

Arama çubuğu: Aşağıda yer alan arama çubuğuna herhangi bir kelimeyi veya kelime öbeğini girebilirsiniz. Web sitesi sahneleri otomatik olarak ekrana getirecektir.

Otomatik Tamamlama Önerileri: Daha önce yazdığınız kelimelerin yanında, ifadenin nasıl devam edebileceğine ilişkin öneriler açık gri renkte görünüyor. Ek otomatik tamamlama önerilerini görüntülemek için klavyenizdeki sağ ok tuşunu kullanabilirsiniz.

Arama sayısı: Web sitesini ücretli bir şekilde desteklemediğiniz sürece, görüntüleme her arama başına beş sahneyle sınırlıdır. Ancak, bir hesap oluşturmadan istediğiniz kadar çok kelime öbeği arayabilir ve görüntüleyebilirsiniz.

Her sahne için ilgili filmin adı ve yayınlanma yılı görüntünün sağ alt kısmında yer alıyor. Kaynağa tıkladığınızda resmi IMDB web sitesine yönlendiriliyorsunuz.

Eğer siteyi ücretsiz olarak kullanmak isterseniz, size sunulan seçenekler beş adetle sınırlı kalıyor. Bu sınırı kaldırmak için aylık 3 dolar ödemeniz yeterli.