Sahne sırası Google’da: Sohbet robotu Bard için beklenen haber geldi

Google, kısa süren bir sessizliğin ardından kendi sohbet robotu Bard’ı deneysel olarak kullanıma sundu. Ama eğer Bard’ı denemek istiyorsanız, şimdilik çok fazla heyecanlanmamanızı öneriyoruz.

Sahne sırası Google Bard’a geldi

Son birkaç haftadır Microsoft'un Bing Chatbot’unu uzaktan takip etmekle yetinen Google, nihayet sahnedeki yerini almaya karar vermiş gibi görünüyor. Şirket, kısa bir süre önce tanıttığı kendi sohbet robotu Bard’ı, deneysel olarak hizmete sunduğunu açıkladı. Ama Bard’ı denemek için öncelikle bekleme listesine kayıt olmak gerekiyor. Ve ne yazık ki Bard, henüz Türkiye için kullanıma sunulmuş değil.

Google, yayınladığı bir blog yazısında şunları söylüyor: “Verimliliğinizi artırmak, fikirlerinizi hızlandırmak ve merakınızı körüklemek için Bard'ı kullanabilirsiniz. Bard'dan bu yıl daha fazla kitap okuma hedefinize ulaşmanız için size ipuçları vermesini, kuantum fiziğini basit terimlerle açıklamasını veya bir blog gönderisinin ana hatlarını çizerek yaratıcılığınızı ateşlemesini isteyebilirsiniz. Şimdiye kadar Bard'ı test ederek çok şey öğrendik ve onu geliştirmenin bir sonraki kritik adımı daha fazla insandan geri bildirim almak.

Bu arada Google, Bard'ın bazı şeyleri halen yanlış anlayabileceğini de kabul ediyor ve bunu örneklerle de gösteriyor. Örneğin "fazla uğraştırmayacak iç mekan bitki seçenekleri" sunması istendiğinde Bard, ZZ bitkisinin bilimsel adı için yanlış bir yanıt veriyor. Bu arada yanıtlar altta bir "Google it" düğmesiyle birlikte geliyor, böylece aynı sorunun yanıtı için standart aramayı kullanmak mümkün olabiliyor.

Bekleme listesine kayıt olmak şu anda sadece ABD ve Birleşik Krallık'taki kullanıcılar ve sadece İngilizce dil seçeneği için mümkün. Ancak Google gelecekte hem dil hem de bölge desteğini genişletmeyi planlıyor.