Bir Samsung akıllı saat kullanıcısı, saatinin bileğini yaktığını iddia ediyor

Bir Samsung akıllı saat kullanıcısı, saatinin gece uyurken ısındığını ve bileğinde yanıklara neden olduğunu iddia ediyor.

Samsung'un akıllı saati, bu kez kalori değil bilek yaktı

Bir Samsung Galaxy akıllı saatin, gece uyurken bir kullanıcının bileğini yaktığına dair yeni haberler ortaya çıktı.

Pek çok akıllı saat ve fitness takipçisi, yalnızca fitness hedeflerinizi takip etmek için değil, sahip oldukları uyku izleme özellikleri ile sağlığınızın bu yönünü de takip etmek için kullanılabiliyor ve bu yüzden kolunuzdan nadiren çıkartılıyor. Ancak bir Samsung Galaxy Watch Active 2 kullanan Reddit kullanıcısı TheMattsterOfSelf, uyku sırasında saatinin üçüncü derece bir yanmaya sebep olduğunu iddia ediyor.

r/WellThatSucks topluluğundaki gönderi, görünüşe göre yanığa neden olan saatin arka tarafının yanı sıra yaraları da gösteriyor. TheMattsterOfSelf, yorumlarda, saatin uykusuzluğu (insomni) yönetmeye yardımcı olmak için bir süredir kullandıkları “Active 2 44mm Bluetooth modeli” olduğunu belirtiyor.

Aslında bu, Samsung'un akıllı saatlerinin kalori yerine bilekleri yakmakla suçlandıkları ilk sefer değil. Potansiyel bir toplu dava soruşturması, Galaxy Watch'ların yanıklara ve yaralanmalara neden olduğuna dair diğer raporları inceliyor.

Tabii ki bu, Samsung cihazlarına özgü bir sorun da değil. Fitbit, bu yılın başlarında milyonlarca kullanıcı tarafından yanıklara sebep olduğuna dair yapılan bildirimlerin ardından çok sayıda Fitbit Ionic saatini geri çağırmak zorunda kaldı.

Görünüşe göre Fitbit saatler, lityum iyon pilleriyle ilgili sorunlar nedeniyle aşırı ısınıyordu. Lityum piller kompakt oldukları ve hızlı şarj edilebildikleri için akıllı saatlerde kullanılıyor ancak bu avantaj kendi riskiyle beraber geliyor. Lityum pillerden biri hasar görürse veya herhangi bir nedenle kısa devre yaparsa, aşırı ısınması olası ve eğer böyle bir ısınma gerçekleşirse, diğer hücrelerin hasar görmesine ve cihaz kullanıcıyı yakacak kadar ısınmasına neden olan bir zincirleme reaksiyona neden olabiliyor.

TheMattsterOfSelf'in Samsung sorununun aynı nitelikte olup olmadığı belli değil, ancak saatin şirketin eski modellerinden biri olduğu göz önüne alındığında, genel kullanımın pillerin zamanla benzer bir hücre aşırı ısınmasının meydana gelebileceği noktaya kadar bozulmasına neden olabileceğinin makul olduğunu söyleyebiliriz.

Samsung, henüz konu hakkında yorum yapmış değil…