Samsung amiral gemileri Marshmallow alacak!

Samsung'un 2014 yılı ve sonrasında piyasaya sürdüğü tüm amiral gemisi cepler, Android 6.0'ı alacak!

Eski amirallere Marshmallow!

Samsung, geçtiğimiz hafta Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge'de Android 6.0 Marshmallow için bir beta programı başlatmıştı. Tüketicilerin en çok merak ettikleri şey Galaxy S5 veya diğer Samsung amiral gemilerinin Marshmallow güncellemesi alıp almayacağı. Öncelikle Güney Koreli teknoloji devinin bugüne kadar tüm amiral gemilerini Android'in iki önemli yeni sürümüne yükselttiğini hatırlatalım.

Bu şirketin her zaman izlediği bir gelenek haline gelmiş durumda ve ve orijinal Galaxy S'den bu yana her amiral gemisi kutudan birlikte çıktığı Android sürümünden iki yeni sürüme geçiş yaptı.

Galaxy S5 kutudan Android 4.4 ile çıkarken şimdiye kadar sadece Lollipop güncellemesini almıştı ve şimdi Marshmallow alacak. Birkaç ay önce S5 için Android 6.0 çalışmalarının başladığı ortaya çıkmıştı ve aynı şey Galaxy Note 4 ve Galaxy Note Edge için de geçerli. Bu cihazların Galaxy S5 LTE-A , Galaxy S5 veya S6 Active gibi varyantları da 6.0 sürümüne hazır hale getirilecek.

Bir Galaxy amiral gemisi aldığınızda, cihazınızın telefonunuzun lansmanından sonra çıkan iki büyük işletim sistemi versiyonunu göreceğinden emin olabilirsiniz. Tabii ki Samsung'un güncellemeleri ne zaman yaymaya başlayacağıyla ilgili henüz resmi bir bilgi yok. Ancak 2014 yılı ve sonrasında piyasaya sürülen herhangi bir amiral gemisinin, ana yazılım desteği sona ermeden önce en azından Android 6.0 sürümünü alacağını kesin olarak söyleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları