Samsung, Galaxy Z Flip 5 ve Z Fold 5'i tanıtmasının ardından büyük katlanabilir telefon hedefini de açıkladı

Samsung, Galaxy Z Flip 5 ve Z Fold 5'i tanıtmasının hemen ardından katlanabilir telefon satışlarının geçen yıla oranla büyük artış göstermesini beklediğini söyledi. Şirketin bu konuda güvendiği şey ise, katlanabilir telefonların artan popülerliği.

Samsung, büyük katlanabilir telefon hedefini açıkladı

Samsung katlanabilir akıllı telefon pazarında ilk hamle avantajına sahip ve bunu en üst düzeye çıkarmak istiyor. Bu hafta başında yeni Galaxy Z Flip 5 ve Z Fold 5'i tanıttıktan sonra şirket, geçen yıla göre %50 daha fazla satış yapmayı beklediğini açıkladı.

Koreli dev, bu olağanüstü sonucu elde etmek için katlanabilir telefonlarının artan popülaritesine güveniyor. Özellikle Galaxy Z Flip 5'in bu hedefe ulaşmaya yardımcı olacak ek talebi yönlendirebileceğinden emin.

Samsung'un mobil bölümünün patronu TM Roh, Seul'de düzenlediği bir basın toplantısında Samsung'un geçen yılki katlanabilir akıllı telefon satışlarının 10 milyon adede yakın olduğunu açıkladı. Bu satışların %60'ını Galaxy Z Flip 4, geri kalanını ise Galaxy Z Fold 4 oluşturdu.

Pazar analiz firmaları IDC ve TrendForce'un tahminlerine göre, toplam katlanabilir akıllı telefon pazarının büyüklüğünün bu yıl 20 milyon adedi geçmesi bekleniyor. Bu tahminlere dayanarak Samsung, Galaxy Z Flip 5 ve Galaxy Z Fold 5 satış hedefini 15 milyon adet olarak belirledi. Bu rakamlar doğru çıkarsa, Samsung katlanabilir cihazlar kategorisinde %75 gibi etkileyici bir pazar payına sahip olacak.

Roh, Galaxy Z Flip 5'in bu yıl özellikle Samsung'un anavatanı Güney Kore'de satışlardan daha da büyük bir pay almasını bekliyor. Ayrıca Samsung'un öncelikli odak noktasının katlanabilir cihazlarının popülerleşmesini sağlamak olduğunu belirtti. Yani şirket daha çok insanların bu form faktörüne geçmesini sağlamaya odaklanacak.

Şirketin en yeni katlanabilir cihazları Galaxy Z Flip 5 ve Galaxy Z Fold 5 şu anda Samsung.com'dan ön siparişe açılmış durumda. Cihazlar 11 Ağustos'ta raflarda yerini alacak.