Samsung'un SSD'leri büyümeye devam ediyor...

Sınırlı kapasiteye sahip SSD'lerin devri geride kaldı! İşte dünyaları depolayabilen çok özel bir SSD

SSD'lerde yeni rekor!

Samsung her geçen gün SSD'lerin kapasitelerindeki sınırı daha yukarı çekmeye devam ediyor.

Samsung'un tanıttığı yeni SSD'si SM1715, SSD'lerde yeni bir kapasite rekoruna imza attı. Samsung bu sürücünün güven ve dayanıklılık için üretildiğini söylemekte. Samsung'un bu yeni sürücüsü 3.2TB kapasiteli bir SSD olarak üretim aşamasına girmiş durumda. Samsung henüz bu SSD için bir çıkış tarihi vermemiş olsa da, şirketin ürünleri genellikle üretimin başlamasından bir ay sonra satışa sunuluyor.

Samsung'un bir önceki en yüksek kapasiteli SSD'si 1.6TB depolayabilmekteydi ancak şirketlere yönelik olarak üretilen SM1715 daha hızlı, daha fazla güç tasarrufu sunan ve daha güvenilir bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. SSD'ler en genel kullanım anlamında, firmaların sunucularına gitmeye hazırlanan verilerin geçici olarak depolandıkları ve işlendikleri sürücüler olarak karşımıza çıkıyorlar. SM1715, eski SDD'lerin ve HDD'lerin kullandıkları SATA arayüzü yerine, PCI-Express 3.0 girişine bağlanacaklar.

Samsung'un 3TB'ın üzerindeki sürücüler için PCI-Express 3.0 üzerinden bağlantıya yöneldiği görülüyor ve bu bağlantılar yüksek hızlı SSD'ler için olan NVMe protokolü üzerine kurulu.

Samsung'un ölçümlerine göre, SSD'nin okuma hızı saniyede 3.000 MB ve yazım hızı saniyede 2200 MB'ye ulaşmakta. Ayrıca Samsung'un söylediğine göre SM1715'in bir de 1.6TB kapasiteye sahip farklı bir sürümü de olacak.

Okuyucu Yorumları