Samsung kendi ChatGPT'sini yapıyor; ama sadece kendisi için...

Samsung, ChatGPT nedeniyle yaşanan sorunlar sonrasında kendi üretken yapay zekasını geliştirmeye hazırlanıyor. Ama ne yazık ki bu yapay zeka, sadece kendisi için çalışacak.

Samsung da kendi ChatGPT'sini geliştirmek için kolları sıvadı

The Korea Economic Daily aracılığıyla bildirilene göre Samsung, ChatGPT’ye benzer üretken bir AI platformu oluşturmak için Naver ile ortaklık kuruyor. Ancak AI aracının, ChatGPT’den farklı olarak, Samsung çalışanları tarafından şirket içinde kullanılacağı söyleniyor.

Samsung kısa bir süre önce ChatGPT’yi kurumsal bir ortamda kullanmanın tehlikelerini zor yoldan öğrendi. Birkaç çalışan işlerini kolaylaştırmak için, üretken yapay zeka ile paylaştıkları bilgi ve kod bloklarının ChatGPT’nin bir parçası haline geleceğini ve Samsung’un kontrolü dışındaki uzak sunucularda depolanacağını fark etmeden aracı kullanmaya çalıştığında, şirketin yarı iletkenlerle ilgili hassas bilgilerinin parçaları ChatGPT aracılığıyla sızdırıldı.

O zamandan beri Samsung, çalışanlarının ChatGPT kullanmasını yasakladı, ancak bildirilene göre, üretken yapay zekanın gücüyle işgücüne yardım etme fikrini desteklemeyi planlıyor. Şirketin Naver Corp. ile kurduğu ortaklık, yalnızca Samsung kurumsal kullanıcılarına yönelik bir yapay zeka platformunu ortak bir şekilde geliştirmeye odaklanacak.

Samsung’un üretken yapay zekası, ChatGPT gibi açık olmayacak ve sadece Cihaz Çözümleri Bölümü genelindeki çalışanlarına özel olacak. Daha ilerleyen dönemlerde, saha testlerinin ardından araç, cep telefonları, ev aletleri gibi cihazlardan sorumlu olan Device eXperience bölümü gibi diğer Samsung bölümlerinin çalışanları tarafından kullanılabilir hale gelebilir.

Samsung’un şirket içi yapay zekası şirketin sunucularını terk etmeyeceği ve çalışanlarına özel olacağı için, şirkete ChatGPT’nin yapabileceğinden daha fazla yardımcı olacak şekilde düzenlenebilir.

Örneğin, Samsung’un hassas yarı iletken verilerini Naver ile paylaşacağı ve Naver’in bu bilgileri üretken yapay zekaya uygulayacağı varsayılıyor. Bu paylaşım sayesinde, Samsung çalışanlarının yarı iletkenle ilgili kaynak kodunun internete sızabileceğinden endişe etmeden yapay zekanın gerçek potansiyelini kullanmaları mümkün olacaktır.

Ayrıca, belki de daha da önemli bir şekilde, Samsung ve Naver tarafından ortaklaşa geliştirilen bu şirket içi yapay zeka sohbet robotu, Kore dilini diğer üretken yapay zekalardan çok daha iyi anlayacaktır.