Samsung, En Geniş Sinema Ekranını Gösterdi

Samsung, dünyanın en geniş sinema ekranı Onyx Cinema LED'i Çin'de kullanıma sundu.

Samsung, en büyüğünü Çin'de yaptı!

Samsung, dünya çevresindeki sinema salonlarını eski projeksiyon sistemlerinin yerine Onyx Cinema LED ekranları ile donatıyor. Bunların ilkini geçtiğimiz sene temmuz ayında Güney Kore'de gösteren Samsung, daha sonra bu yeni ekranlarını Amerika'dan başlayıp Almanya, Avusturya, İsviçre ile Avrupa kanadına da taşımış ve Tayland, Çin, Hindistan gibi marketlere de ulaştırmıştı. Şimdi ise Samsung, işleri biraz daha büyütüyor gibi.

Samsung, Onyx Cinema LED ekranlarını geliştirmeyi sürdürüyor. Dünyanın en büyük Onyx ekranını duyuran Samsung, bunun ilkini 7 Aralık'ta Beijing'de yer alan Capital Cinema'da gösterime sunmuş durumda. Tam 14 metre genişliğinde olan ekran, önceki modelin neredeyse 1.4 kat daha büyüğü. Bu da şu an için tüketici odaklı dünyanın en geniş sinema ekranı olmasını sağlıyor.

Samsung'un Onyx Cinema LED sinema ekranı elbette büyüklüğüyle değil, aynı zamanda muazzam görsellik sağlamasıyla da önemli. Pek tabii 4K görüntü sunan Onyx Cinema LED, ayıca HDR yeteneklerinin de sahibi. Yüksek parlaklık, daha fazla kontrast ve ayrıca 3 desteğinin de sunulduğu ekranlara ses sistemi olarak ise JBL eküri olarak seçilmiş.

Onyx Cinema LED, endüstri için yeni bir kilkometre taşı. Çin'e yolu düşenler Capital Cinema'ya gidip deneyimleyebilirler elbette. Ancak ülkemiz için şimdilik uzak bir teknoloji.

Okuyucu Yorumları