Samsung, en iyi telefon ödülünü bir kez daha rakibine kaptırdı

Her yıl Mobil Dünya Kongresi'nde verilen "En iyi Akıllı Telefon" ödülünü bu kez Google kazandı. İşte GSM Birliği tarafından seçilen o telefon...

Samsung, en iyi telefon ödülünü bir kez daha rakibine kaptırdı

Bu yılki Mobil Dünya Kongresi'nde Google ilk kez "En İyi Akıllı Telefon" ödülünü aldı. Her yıl GSM Birliği (GSMA) tarafından Mobil Dünya Kongresi'nde verilen ödül, tüm cihazlar arasından Pixel 8'e layık görüldü.

Samsung, adaylar arasında en fazla sayıda cihaza sahip olmasına rağmen GSMA jürisini etkilemeyi başaramadı. Açıklanan tam listede Pixel 8 ve Pixel 8 Pro, tüm iPhone 15 modelleri, OnePlus Open, Oppo Find N3, Galaxy S23 serisi ve Galaxy Z Flip 5 gibi güçlü cihazlar yer alıyor.

Google'ın telefon için 7 yıllık Android güncellemesi garantisi, büyük olasılıkla yarışmayı kazanmasında büyük rol oynadı. Samsung da bu yıl belirli cihazlara 7 yıl boyunca yazılım güncellemesi sunacağını duyurmuştu ancak bu politika Galaxy S24'ten önce piyasaya sürülen hiçbir akıllı telefon için geçerli değil.

Samsung, 2021 yılında Galaxy S21 Ultra ile ödülü kazandığı yıl, bir Android telefonun tacı son kez aldığı yıl oldu. Zira daha sonrasında Apple'ın iPhone 13 Pro Max ve iPhone 14 Pro'su sırasıyla 2022 ve 2023'te ödülün sahibi oldu.

Samsung gelecek yıl bir zafer kazanır mı bunu zaman gösterecek. 2024 henüz yeni başladı ve önümüzdeki aylarda hem Samsung hem de diğer markalardan pek çok telefon piyasaya sürülecek.