Samsung'un Galaxy Book Pro'su ve LG'nin Gram 17'si, yeni bir raporda yer alan sonuçlarla Apple MacBook’u utandırdı

Samsung'un Galaxy Book Pro 360'ı ve LG'nin Gram 17'si, Consumer Reports'un raporundaki sonuçlarla Apple’ın MacBook dizüstü bilgisayarını utandırdı.

Samsung ve LG, pil ömrüyle Apple MacBook'ları utandırdı

Samsung, sadece akıllı telefon tarafında değil, 2’si 1 arada dizüstü bilgisayar kategorisinde de rakipleriyle kıyasıya bir mücadele içinde. Öyle ki şirketin son olarak çıkarttığı Galaxy Book Pro 360 modeli, Apple’ın MacBook ve LG’nin Gram modelleriyle kıyaslanırken, ulaşılan son sonuçlar Samsung’un özellikle Apple’ın MacBook’unu alt ettiğine işaret ediyor.

Amerikan kaynaklı kar amacı gütmeyen bir tüketici kuruluşu olan Consumer Reports’un raporuna göre Samsung ve LG dizüstü bilgisayarlar, Apple MacBook’a kıyasla, özellikle pil ömrü konusunda çok daha başarılı görünüyor. Özellikle LG Gram 17'nin 2021 modeli ve Samsung Galaxy Book Pro 360, pil ömrü açısından en iyi dizüstü bilgisayarlar olarak gösteriliyor. LG Gram 17, 17 ila 18 inç aralığında ilk sırada yer alıyor. Galaxy Book Pro 360 ise, 12 ila 13 inç aralığında en üst sırada kendine yer buluyor. Apple MacBook modelleri ise, her iki kategoride de zirveyi elde edemiyor.

Galaxy Book Pro 360’nun 20 saat web dolaşım ve 12 saat 4K video oynatma süresine ulaşabildiği belirtilen raporda, böylece Samsung’un bu modeliyle Apple MacBook’dan çok daha iyi bir başarıya imza attığı not edilmiş. LG ise Gram 17 modeliyle 18 saat web dolaşım ve 10 saat 4K video oynatma süresiyle yine Apple’ın MacBook’unun önünde yer alıyor.