Samsung Galaxy Note 4'ten beklenenler!

Samsung Galaxy Note 4'ün muhtemel özellikleri ve çıkış tarihi, detaylarıyla haberimizde...

Galaxy Note 4 nasıl olacak?

Samsung Galaxy S5'in ardından önümüzdeki aylarda Galaxy Note 4 ile tanışacak olmamız, neredeyse garanti. Telefon hakkındaki söylentiler ise şimdiye kadar bize çok şey söylemedi. Kulağımıza gelenler arasında 64-bit işlemci olasılığı, kavisli ekran ve fazlası var.

İşte Samsung Galaxy S4 hakkında bildiklerimiz.

Samsung Galaxy Note 4'ün çıkış tarihi ve fiyatı

Galaxy Note 4'ün tam çıkış tarihi bilinmiyor ancak Samsung Mobile patronu Lee Young Hee, Bloomberg'e yaptığı açıklamada telefonun 2014'ün ikinci yarısında gelebileceğini söylemişti. Önceki iki Note'un Berlin'deki IFA şovunda tanıtıldığını düşünürsek, yeni Note'un da burada tanıtılma olasılığı güçlü.

Cihazın fiyatıyla ilgili henüz hiçbir bilgi yok. Ancak üst seviye bir telefon olacağından Türkiye'ye 2.000 TL'nin altında geleceğini düşünmüyoruz.

Ekran, işlemci ve RAM

Ekran, işlemci ve RAM

Ekran

İlk Note 5.3 inç ekrana sahipti, Note 2 ise 5.5 inç'lik biraz daha büyük bir ekranla geliyordu. Note 3, ekran boyutunu 5.7 inç'e büyüterek sınırları zorlamıştı. Bu çizgiye bakarak Galaxy Note 4'ün 5.9 inç'lik bir ekranla gelmesini bekleyebiliriz.

Samsung, Super AMOLED teknolojisiyle başarı yakalamış durumda, ancak bu kez AMOLED ekran yerine PLS LCD kullanacağına dair söylentiler var. Bunun nedeni, Samsung'un maliyetleri azaltmak istemesi.

Galaxy Note 4'ün kavisli bir ekranla gelebileceği de söylentiler arasında. Cihazın kenarlarının kıvrımlı olacağı, böylece ekran çerçevesinin görünmeyeceği söyleniyor.

Ekran çözünürlüğü konusunda henüz herhangi bir bilgi yok, ancak 2K çözünürlüklü bir Note 4 bizi şaşırtmayacak.

Güç

Samsung'un 64-bit işlemciler üzerinde etkin biçimde çalıştığı biliniyor. Galaxy S5'te 64-bit'lik bir işlemci görmemiş olsak da, Note'te yeni mimariyi görme şansımız var. Note serisinin genellikle daha yüksek RAM ile geldiğini de düşünürsek, Galaxy Note 4'e 4GB RAM dahil edildiğine şahit olabiliriz.

Kamera, işletim sistemi ve fazlası

Kamera, işletim sistemi ve fazlası
S Pen, arama yapmak için kullanılabilir

Kamera

ET News'un bir raporu, Samsung'un yılın ikinci yarısı için 20 megapiksellik bir sensör geliştirdiğini iddia ediyordu. Galaxy Note 4'ün de önümüzdeki aylarda piyasaya sürüleceğini düşünürsek, telefon bu lens için bizce iyi bir aday.

İşletim sistemi

Galaxy Note 4'ün Android'in son sürümü olan Android KitKat ile geleceği neredeyse kesin. Kitkat'ın üzerindeyse büyük olasılıkla Samsung'un TouchWiz arayüzü eklenmiş olacak.

Su geçirmezlik ve kablosuz şarj

Note 4'ün su geçirmezliğe ya da en azından suya dayanıklılığa sahip olacağını düşünüyoruz. Su ve toz geçirmezlik, Galaxy S5'in önemli özellikleri arasında, dolayısıyla özelliğin Note 4'te ortadan kaldırılma ihtimali düşük.

ET News'a göre Samsung, daha gelişmiş bir kablosuz şarj çözümü üzerinde çalışıyor. Yeni teknolojinin Note 4'e gireceğinin garantisi olmasa da, Samsung onu yeni telefonunda test etmek isteyebilir.

S Pen geliştirmeleri

Galaxy Note serisini diğer büyük telefonlardan ayıran özelliği, şüphesiz S Pen kalemi. S Pen'e yeni işlevler ekleneceğini tahmin etmek ise güç değil. Note 4 ile birlikte S Pen'in el yazısı yazma işlevi daha kullanışlı hale getirilebilir. Bir Samsung patentinde el yazısıyla uygulama çalıştırmanın örneklerini görmüştük. Patent başvurusu, kilit ekranına "annemi ara" yazarak arama yapabilme işlevini tarif ediyordu. Aynı işlevin uygulamaları açmak, SMS göndermek ve fazlası için de genişletilmemesi için bizce bir neden yok.

Okuyucu Yorumları