Samsung Galaxy Ring nihayet ortaya çıktı: İşte özellikleri

Samsung, akıllı yüzüğü Galaxy Ring’i nihayet resmi olarak tanıttı. İşte Samsung Galaxy Ring hakkında tüm bilinenler...

Samsung Galaxy Ring nihayet ortaya çıktı: İşte özellikleri

Samsung, nihayet akıllı yüzüğü Galaxy Ring'i fiziksel olarak gösterdi ve bazı ek ayrıntıları açıkladı. Sağlığa odaklanan cihaz, platin gümüş, altın ve seramik siyah olmak üzere üç renkte gelecek ve bu yılın sonlarına doğru satışa sunulacak.

Samsung, geçen ay Unpacked etkinliğinde cihazın görüntüsünü ilk kez gösterdiğinde Galaxy Ring hakkında fazla bir şey açıklamamıştı. O zaman tek bildiğimiz, Oura'ya rakip olarak konumlandırılmış sağlık odaklı giyilebilir bir cihaz olacağı ve bilinmeyen bir sensör paketine sahip olacağıydı.

Gazetecilerin, MWC'de tanıtılan cihazın fotoğrafını çekmesine izin verilmedi, ancak Samsung'dan gelen bazı görüntülere göre Oura ile yaklaşık aynı boyutta, kalın, içbükey bir halka olduğu görülüyor. İçinde bulunan elektronik parçalar göz önüne alındığında cihazın kalın olması normal bir durum.

Samsung Başkan Yardımcısı Dr. Hon Pak'ın blogunda yer alan habere göre, yüzük kalp atış hızı, hareket ve nefes alıp vermeye göre uyku takibi yapacak ve kullanıcılara buna göre tavsiyelerde bulunacak. Şirket ayrıca Galaxy Watch'ta doğurganlık takibi yapan iş ortağı Natural Cycles'tan da veri toplayan bir Oura özelliğine sahip olacak.

Galaxy Ring ayrıca, kullanıcıların zinde olup olmadıklarını görebilmeleri için uyanıklığı ölçen My Vitality Score adlı yeni bir araç da sunacak. Geri bildirim, uyku ve cihaz tarafından toplanan diğer verileri kullanan "Güçlendirici Kartlar" (Booster Cards) üzerinden sunulacak. Galaxy Ring, Samsung Health ekosisteminin bir parçası olarak Galaxy Watch ile uyumlu olacak. Yani sağlık takibi için her iki cihazı da aynı anda kullanılabilecek ve daha kaliteli veriler elde edilebilecek.

Samsung, önümüzdeki aylarda fiyatlandırma ve satış tarihinin açıklanacağını belirtti. Galaxy Ring yalnızca Samsung Galaxy telefonlarla uyumlu olacak, ancak şirketin daha sonra diğer Android cihazlarla da uyumlu hale getirmeyi planladığı söyleniyor. iOS uyumluluğu ise henüz belli değil.