Samsung, Galaxy S Serisinin gelecekteki modelleri için özel bir işlemci mi geliştiriyor?

Samsung, amiral gemisi akıllı telefon serisi Galaxy S için yeni bir yonga seti geliştirme hazırlığı içinde. İddiaya göre bu işlemci, sadece Galaxy S serisinde kullanılacak ve bu seriye özel olacak.

Samsung’dan Galaxy S serisine özel yeni işlemci

Birkaç ay kadar önce Galaxy S22 kullanıcıları, Samsung’un 10 binden fazla uygulamayı yavaşlatmakla suçlamıştı. Güney Koreli teknoloji şirketi, buna yanıt olarak sorunun Oyun Optimizasyon Hizmetinin (GOS) neden olduğunu ve aşırı ısınmayı önlemek ve pil ömrünü optimize etmek için uygulamaların kısıtlanmasının gerekli olduğunu açıklamıştı. Sorunları bir yazılım güncellemesiyle çözeceğinin sözünü veren şirket, görünüşe göre sorunun kaynağını tespit etmiş, ancak bunun bir yazılım güncellemesiyle tam olarak çözülemeyeceğini de fark etmiş durumda.

Yazılım güncellemesinin yapacağı şey, kullanıcılara uygulamaları çalıştırırken performans üzerine daha fazla kontrol sağlamaktan öteye geçemiyor. Sorunun hem Samsung’un kendi Exynos hem Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1’in uygulama İşlemcisinde göründüğünü söyleyen uzmanlar, çareyi Galaxy S serisine özel bir Uygulama İşlemcisi geliştirmekte bulmuşlar.

Samsung’un mobil bölüm şefi Roh Tae, Galaxy S serisine özel bir Uygulama İşlemcisinin yapılacağını söylerken, bunun Exynos’tan farkının ne olacağı hakkında daha fazla ayrıntı vermedi. Buna karşılık sızıntılarıyla ünlü Ice Universe de Samsung’un Galaxy telefonlarına özel olacak yeni işlemcinin 2025 yılında piyasaya çıkacak Galaxy S25’te kullanılacağını iddia ediyor.

Böylece sorunun aslında Galaxy S25’te kökünden çözüleceğini ve Samsung’un yeni işlemcisini 2025 yılından önce tanıtmayacağını düşünebiliriz.