Galaxy S22, Samsung'un CPU ve GPU performansını optimize etmek kullandığını iddia ettiği GOS'tan büyük darbe yedi.

Samsung'un, GOS ile telefonlarını kasten yavaşlattığının ortaya çıkması, görünüşe bakılırsa Galaxy S22 serisi başta olmak üzere tüm telefonlarının satışını kötü etkiledi.

Galaxy S22’ye GOS darbesi

Kısa bir süre öne Samsung’un yeni Galaxy S22 serisi de dahil olmak üzere bazı cihazlarını yazılım yoluyla yavaşlattığı iddia edilmişti hatırlarsanız. Hem CPU hem GPU performansını oldukça agresif bir şekilde azaltan Samsung’un yazılımının GOS (Oyun Optimizasyon Hizmeti) olduğu ortaya çıkmıştı. GOS sadece oyunları yavaşlatmıyor, diğer yandan TikTok, Netflix ve Instagram da dahil olmak üzere 10 binden fazla uygulamanın performansını da kısıyordu. Performans konusunda serbest bıraktığı şey ise yalnızca bechmark ve performans kıyaslama yazılımları olurken, böylece telefonun gerçek performansı ölçülmeye çalışıldığında herhangi bir sorun olmadığı anlaşılıyordu.

Samsung, bu iddiaları da kabul etti ve bir açıklamada bulundu. GOS’un uzun süre oynanan oyunlarda aşırı ısınmayı önlemek için CPU ve GPU performansını optimize etmek amacıyla yüklendiğini söylerken, problemleri bir yazılım güncellemesiyle halledeceğinin sözünü vermişti. Ancak bu tartışmalar Güney Koreli şirkete pek yaramadı. Gelen yeni raporlara göre Galaxy S22 satışları bu olaylar sonrası önemli ölçüde düşüş gösterdi.

Güney Kore’den gelen yeni verilere göre Galaxy S22 telefon satışları ülkede düşmüş durumda. Telefon satışlarının artması için yapılan sübvansiyonlar da kar etmemiş görünüyor. Ancak operatörler satışları artırmak için daha fazlasını da yapmaya devam edecek gibi.

Endüstri gözlemcileri Samsung ve operatör ortaklarının Galaxy S22 serisindeki satışların düşüşünün üstesinden gelmek için sunulan sübvansiyon miktarının artırılmasına karar verildiği konusunda birleşiyorlar. Bakalım yaşanan bu GOS sorunu Samsung’u ne derece etkileyecek. Bunu, önümüzdeki ay yayınlanacak çeyrek net satış rakamlarında göreceğiz.