Galaxy S24 Ultra, işkence testinden çıkmayı başardı

Samsung Galaxy S24 Ultra, JerryRigEverything tarafından yapılan dayanıklılık testini başarıyla geçti. Corning Gorilla Armor cam ile korunan akıllı telefonun çizilmelere karşı oldukça dayanıklı olduğu kanıtlandı.

Galaxy S24 Ultra, işkence testinden çıkmayı başardı

Pek çok kişi, Samsung Galaxy S24 Ultra'nın gerçekte ne kadar dayanıklı olduğunu merak ediyor. Ancak görünüşe göre JerryRigEverything YouTube kanalından Zack Nelson bu sorunun cevabını biliyor.

Samsung, S24 Ultra'nın ekranında kullandığı yeni Corning Gorilla Armor Glass ve telefonun titanyum kasasının sağlamlığı hakkında oldukça iddialıydı. JerryRigEverything'in yaptığı dayanıklılık testlerine göre de Samsung'un iddiaları yanlış sayılmaz.

Nelson, Galaxy S24 Ultra'nın ekranının ne kadar sağlam olduğuna karar vermek için Mohs sertlik ölçeğine göre derecelendirilmiş bir dizi mineral kazıma aleti kullanıyor. Nelson, Galaxy S24 Ultra'nın ekranının ölçek 7'de hafif izler ve 8'de daha derin çizikler bıraktığını tespit etti. Referans olarak söylemek gerekirse, kanaldaki standart puan, yeni akıllı telefonlar için 6 seviyesi. Bu da S24 Ultra'nın ekran sağlamlığı konusunda önemli bir aşama kaydettiğini gösteriyor.

Videoda Galaxy S24 Ultra'nın ekranının, ekranda bir iz kalmadan önce birkaç saniye boyunca bir çakmağın ısısına dayanabildiği de gösteriliyor. Ayrıca, Samsung'un geleneksel optik sensörler yerine ultrasonik sensörler kullanması sayesinde ekranın altındaki parmak izi sensörü, birkaç kat çizik altında bile kullanıcıların parmak izlerini okuyabiliyor.

Nelson, Galaxy S24 Ultra'nın titanyum çerçevesinin derece olarak Moh Grade 6'da çizildiğini tespit etti. Ayrıca düğmelerin aynı malzemeden yapılmadığını ve muhtemelen alüminyum ekler olduğunu belirtiyor. Bununla birlikte Galaxy S24 Ultra, her iki taraftan büküldüğünde şeklini korumayı başardı ve çerçevede yalnızca hafif bir bükülme meydana geldi. Daha önceki testlerdeki çiziklere rağmen telefon bükülürken de ekranda herhangi bir açılma ya da çatlama olmadı.

Genel olarak, Galaxy S24 Ultra'nın Samsung'un vadettiği kadar sağlam olduğu görülüyor. Ancak yine de tedbirli olmak için telefonu bir kılıfla kullanmakta yarar var. Özellikle bir telefona bu kadar fazla para verdiyseniz...