Samsung Galaxy S24'ün yapay zekası, Çin'de farklı çalışacak

Samsung, Galaxy S24 serisinin Galaxy AI yapay zeka özellikleri için, Çin özelinde farklı bir yol takip edecek.

Galaxy S24'ün yapay zekası, Çin'de farklı çalışacak

Samsung, yeni Galaxy S24 serisinin Galaxy AI yapay zeka özelliklerinin Çin'de Baidu'nun yapay zeka modeliyle destekleneceğini duyurdu. Başka bir deyişle S24 modelleri, Çin'de Google'ın Gemini'si yerine yapay zeka özellikleri için Baidu seçeneğini kullanacak.

Baidu, Ernie sohbet robotunu Samsung’un Galaxy S24 akıllı telefonlarına entegre edecek ve diğer özelliklerin yanı sıra kullanıcıların aramaları gerçek zamanlı olarak tercüme etmesine olanak tanıyacak.

Sohbet robotunun son sürümü Ernie 4.0, Ekim ayında piyasaya sürüldü. Baidu, platformun anlama, üretme, akıl yürütme ve hafıza gibi tüm yeteneklere sahip Ernie temel modelinin bugüne kadarki en güçlü versiyonu olduğunu iddia ediyor. Baidu ayrıca Ernie 4.0’ın becerilerinin OpenAI’ın GPT-4 modeli kadar gelişmiş olduğunu öne sürüyor.

CEO Robin Li, Ekim ayındaki Baidu World 2023 etkinliğinde “Ernie bot, çevrimiçi sürümüyle karşılaştırıldığında önemli ölçüde iyileştirildi ve artık GPT-4’ten aşağı kalır bir yanı yok” ifadelerini kullanmıştı.

Yakın zamanda yayınlanan bir rapora göre Apple, Samsung'un 14 yıllık küresel akıllı telefon sevkiyat liderliğini kısa süre önce sonlandırdı. Buna ek olarak, IDC bu hafta yayınladığı verilerde iPhone üreticisinin 2023 yılında ilk kez Çin pazarında zirveye yerleştiğini belirtti. Samsung ise ilk beşe giremedi.